|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 10:17 Заглавие: ТВ, DAEWOO DTF-2950-100D нормално ли е това ? |
|
|
Купих от Техномаркет в промоция този ТВ, DAEWOO DTF-2950-100D
29" ТЕЛЕВИЗОР С НАМАЛЕН КОРПУС
-НАМАЛЕН ОБЕМ НА КИНЕСКОПА
-100HZ ЦИФРОВО СКАНИРАНЕ
-ФОРМАТ НА ЕКРАНА 4:3
-NICAM A2/СТЕРЕО ТУНЕР
-ПАМЕТ ЗА 100 КАНАЛА
-ДЪЛБОЧИНА 41.5СМ
-S-VIDEO, RCA СКАРТ - ВХОД/ИЗХОД
-ТЕЛЕТЕКСТ
но забелязах следното явление - когато усиля звука, особено с по-вече баси екрана долу ляво и горе дясно започва да трепти в такт със звука доста неприятно. Освен това долу вляво има леко разминаване на цветността-петна с друго оцветяване. Счетох че нещо кинескопа (например маската) не е наред и се обадих на сервиза, но ме нарекоха "разбирач" и че това не е възможно. Разбира се ще го нося там, но тъй като тези кинескопи Neoslim са нови, то възможно ли е това да си е конструктивен дефект ? Питам защото мога и да го върна и да си получа парите ако е така, не считам да приемам че това е нормално.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 10:29 Заглавие: |
|
|
| Според мен по принцип не е нормално,но има едно голямо но:За колко пари е купен телевизора.Има една огромна тема във форума "Избор на телевизор",поразгледай я и ще се ориентираш. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
| по описанието ти мисля че става въпрос за отлепена маска на кинескопа |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 10:51 Заглавие: |
|
|
| Парите са 659.00 лв. но не това е важно. Иначе си работи мога да кажа перфектно, все пак е 100 Hz, даже има една опция филтър на шума за видеосигнала и прави картината почти като от DVD. Друго важно е, че не е обемист в дълбочина е само 41,5 см. |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:00 Заглавие: |
|
|
| "... по описанието ти мисля че става въпрос за отлепена маска на кинескопа..." и аз така казах в сервиза и затова ми казаха "разбирач" и че съм нямал понятие какво значи маската да е отлепена. Не спорих, макар че се занимавам с компютърни системи и имам понятия от електроника, там също има монитори с кинескоп. Обаче тези хора да не вземат да кажат че аз съм го удрял макар че много внимателно го носихмеи и да не ми признаят гаранцията защото при пробата в магазина естествено не усилват звука и този ефект не беше видим иначе не бих го взел. Абе на Марко Тотев като не му върви така е, може от всичките аз да съм улучил точно този. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:03 Заглавие: |
|
|
За петното може да пробваш да размагнитиш кинескопа , а за трептенето сигурно е от вибрациите . Размагнитването става с подходяща бобина ,
ако нямаш може да опиташ да изключиш телевизора от мрежата за половин един час и като го включиш виж дали има подобрение (цветното петно трябва да изчезне, ако само е намаляло можеш да повториш упражнението). |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:38 Заглавие: |
|
|
| Не мисля че има отлепена маска,просто от ниските вибрират решетката или нещо друго в кинескопа .За съжаление парите са от значение.На тази цена естествено че себестойноста на частите че е по ниска а от там и качеството.В магазина почти винаги пускат картинка която е в такъв формат че има тъмни полета от горе и долу и не се виждат несходимостите по кюшетата както е в този случай.Петното което виждаш е от леката несходимост на трите лъча долу в ляво и съм сигурен че като поработи става леко по голямо и по наситено.За съжаление според мен това управия няма.Няма и значение че е сто херцов.Иди в магазина и поразгледай другите т.в.та натази цена и сам ще се убедиш че не само твоя т.в. е така.Ако много те дразни върни им го но на тази цена едва ли ще намериш нещо което е перфектно. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:47 Заглавие: Re: ТВ, DAEWOO DTF-2950-100D нормално ли е това ? |
|
|
| Стенли написа: | | Освен това долу вляво има леко разминаване на цветността-петна с друго оцветяване |
Oколо очертанията на обектите ли има различно оцветяване или в целия ъгъл има петно , ако е около очертанията на обектите размагнитването няма да помогне. |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 12:34 Заглавие: |
|
|
Това оцветяване не винаги е забележимо и не е точно в долния ъгъл, просто има лек нюанс върху едноцветни изображения малко по горе, но това не е такава беда както тази вибрация на изображението което ме дразни.
Казмаш "...Не мисля че има отлепена маска,просто от ниските вибрират решетката или нещо друго в кинескопа ..." - аз мисля, че не е нормално да вибрира решетка или нещо друго в кинескопа, за пръв път виждам такова явление на телевизор колкото и цената да не е висока, все пак 660 лв. не са малко, пък и купувам телевизор а не цветомузика.
Колкото до това, знам как се размагнитва и го правих, но вибрациите и петното са на едно и също место което ме смущава, че там има нещо не съвсем в ред.
Ако не беше в гаранция бих пробвал да изолирам акустично говорителите от кинескопа, например стириопор или възглавничка, но сега ще го занеса на спецовете да се произнесат. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 12:45 Заглавие: |
|
|
Иван написа
по описанието ти мисля че става въпрос за отлепена маска на кинескопа[/quote]
Как при отлепена маска петната няма да ги има при намален звук?Значи е някаква много странно отлепена маска.Старите така не се отлепваха. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|