Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нуждая се от експертно мнение

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Boris
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 17, 2004 20:02    Заглавие: Нуждая се от експертно мнение Отговорете с цитат

Здравейте.Нуждая се от експертно мнение.
Наскоро ми монтираха климатик Мидеа 30-ка.
Монтираха го с тръба 4 метра,въпреки че беше необходимо само 2 метра.Обслужващия техник ми отговори че така трябва да бъде и излишната тръба направи почти цяла обиколка около външното тяло преди да бъде свързана с него.
Задавам си въпроса дали това е заради стандартната дължина на тръбата и техника е преценил че е за предпочитане да остане с оригиналните накрайници,вместо да я реже и да прави нови.
Ако може някои да ми обясни как трябва да бъде и дали това ще се отрази на ефективнистта на климатика.
Още не съм имал възможност да го ползувам и да преценя ефективността му.При първото пускане вътрешното тяло духаше средно топъл въздух при външна температура около +10 градуса.
Върнете се в началото
tehnika
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2004 19:16    Заглавие: Re: Нуждая се от експертно мнение Отговорете с цитат

vaprosa ti e mnogo interesen Exclamation .za lichno ne montiram klimatici no kolegite montirat.ta ot tqh vnam malko samo sam montiral s ediniq kolega 3-ri pati ta toy mi predade malko teoriq.znachi kolegata koyto e montiral tozi klimatik go e marzqlo da otreje trabite i e prebpochel da napravi cql krag okolo vanshnoto tqlo.to prosto e smeshno.ti popita dali shte vloshi rabotat ne klimatika,kolegata mi e kazal che kolkoto e po malko raztoqnieto m/u vanshnoto i vatreshnoto tqlo tolkova e po hubavo.za tova da doydat i da ti go opravqt zashtoto moje i da imash problemi pri po niski temperaturi.pone taka znam.ako ti go opravet shte ti padne i razhoda na elektrichestvo.nodqvam se da sam ti pomognal Very Happy
Върнете се в началото
ariel
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2004 19:54    Заглавие: климатик Отговорете с цитат

този който ти е монтирал климатика излага професията си освен ако не е попаднал случайно в бранша. Извикай го да си оправи мързеливата работа.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 22:07    Заглавие: Re: Нуждая се от експертно мнение Отговорете с цитат

Boris написа:
Здравейте.Нуждая се от експертно мнение.
Наскоро ми монтираха климатик Мидеа 30-ка.
Монтираха го с тръба 4 метра,въпреки че беше необходимо само 2 метра.Обслужващия техник ми отговори че така трябва да бъде и излишната тръба направи почти цяла обиколка около външното тяло преди да бъде свързана с него.
Задавам си въпроса дали това е заради стандартната дължина на тръбата и техника е преценил че е за предпочитане да остане с оригиналните накрайници,вместо да я реже и да прави нови.
Ако може някои да ми обясни как трябва да бъде и дали това ще се отрази на ефективнистта на климатика.
Още не съм имал възможност да го ползувам и да преценя ефективността му.При първото пускане вътрешното тяло духаше средно топъл въздух при външна температура около +10 градуса.
Върнете се в началото
galov
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 22:10    Заглавие: za klimatika na boris Отговорете с цитат

ako moje6 proveri dali klimatika ti e invertoren predi da reje6 tarbite
Върнете се в началото
galov
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

mnogo e vajno napi6i i 4e ti kaja dali e redno da gi reje6
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 23:42    Заглавие: Нуждая се от експертна помощ Отговорете с цитат

Погледни и попитай там:
http://www.climacom.com/
http://pro-max.hit.bg/
http://otoplenie.start.bg/
www.klimatik.info/
Нека колегата Коцев от Ловеч ми прости,че използвам негови публикаций,но затова е интернет-да си помагаме,а ако някой претендира за авторски права-да пише книги,а не в интернет.
Желая успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Boris
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 9:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Климатика не е инверторен
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети