Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ATX power unit >>> зарядно за автомобилен акумулато
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 12, 2006 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

преправи защитата по ток да не е с транзистори и лавинен процес да вдига 4ти крак на 5В, а с резисторен делител да подава на 16ти крак напрежение около 2,5В,като преди това свържеш 15ти със 2ри!( разбира се развързваш 15и16 съответно от 5В и минуса на които са вързани)

идеята е като се натовари 14то волта те да клекнат и да се увеличават със зареждането на батерията, като така не му пуска голям ток!
ако не ти се занимава пиши на лично може да измислим нещо за 2-3 шишета бира
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lz3dq
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 13:16    Заглавие: Отговорете с цитат

все не остава време, но съм го почнал и малко по малко......докато почне студа и акумолатора клекне Smile пък и то времето вече за ракия стана Laughing
ако нахвърлиш някакава примерна схема на тази която си описал - мога да се справя
или другия вариант - колко ще ми излезе такова преправено ако ти дам АТХ, + бирата Smile
(")_(")
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
suxfan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 16:24    Заглавие: Mda Отговорете с цитат

lz3dq написа:
все не остава време, но съм го почнал и малко по малко......докато почне студа и акумолатора клекне Smile пък и то времето вече за ракия стана Laughing
ако нахвърлиш някакава примерна схема на тази която си описал - мога да се справя
или другия вариант - колко ще ми излезе такова преправено ако ти дам АТХ, + бирата Smile

Ето ти тема за размисъл Smile
За HEX кода само с PM !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 22, 2006 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

todyn написа:
А от къде се пали това захранване,че мойто няма ключе.

На АТХ и да искаш няма да намериш ключе,на черупката дето се включва в дъното(20 пинова),има бая жички просто даваш на късо зелената и черната и потегля.Само че имам едно ДЕЛЛ 100W от една стара щайга P1 на 166Mhz при него този начин не става(пък и няма зелена жица).
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети