|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 12:33 Заглавие: LOPT/FBT tester by Bob Parker-въпрос |
|
|
Здравейте.Някой правил ли е тази схема за тестване на ТХО?При мен се получи така,че още при подаване на захранване,светва най долния по схемата червен светодиод-LED1.При включването на тестера към изправен ТВ,светват всички светодиоди,без първия зелен-LED8,а според описанието трябва да светят само 3-те зелени.Между другото вместо IC LM393,съм поставил LM392N.Може и това да е причината.
Който има впечатления от това устройство,моля да сподели!
Последната промяна е направена от helios на Пет Сеп 22, 2006 13:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 12:43 Заглавие: |
|
|
| Провери си монтажа и схемата ,този който ползвах на един колега първия си свети винаги ,но останалите са като стълбичка ,няма несветещи при изправен трансформатор . Компаратора едва ли може да е причина ,по скоро нещо ти прекъсва LM3915-ката. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 12:57 Заглавие: |
|
|
Дай линк към схемата. Аз имам тестер на HR, от който не съм доволен. Имам и моя разработка, който работи добре. Искам да видя за какво става въпрос? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 13:13 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Провери си монтажа и схемата ,този който ползвах на един колега първия си свети винаги ,но останалите са като стълбичка ,няма несветещи при изправен трансформатор . Компаратора едва ли може да е причина ,по скоро нещо ти прекъсва LM3915-ката. |
Схемите са :4015 & LM393.Монтажа е многократно проверен-няма грешка.По описание се дава:
светят 3-те зелени -ОК
светят 2-та жълти-съмнителна изправност
светят 3-те червени-брак
не свети нито един-окъсена верига между Е и К на изходния за ХО. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 14:17 Заглавие: |
|
|
| Митачи,виж си пощата. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 14:28 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Митачи,виж си пощата. |
Това е пълна изгъзица, по лошо е и от тестера на HR. Утре ще нарисувам какво общо взето аз съм направил, и ще го кача някъде, да може да се вижда. Казвам че работи добре. Щом го ползвам него а не скъпия тестер. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 14:45 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | helios написа: | | Митачи,виж си пощата. |
Това е пълна изгъзица, по лошо е и от тестера на HR. Утре ще нарисувам какво общо взето аз съм направил, и ще го кача някъде, да може да се вижда. Казвам че работи добре. Щом го ползвам него а не скъпия тестер. |
Преди време,колеги/от форума/,изразиха ласкави мнения за тестера,и за това реших да отделя малко време и да го сглобя.Естествено има и по прости методи за проверка на ТХО,но този ми хареса за това,че не е нужно да се разпойва,каквото и да било на ТВ-ра.Само се свързвaт изводите "HOT" и "GRAUND",съответно към колектора на изходния за ХО и маса на ТВ.Все пак ще пробвам с LM393. |
|
|
 |
rbd72 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 15:30 Заглавие: |
|
|
Здравейте!При мен също схемата работи като стълбица,но доста пъти ми се е случвало да свети до жълтите светодиоди,което не казва нищо категорично за ТХО-то.Ще се радвам да се даде и друга схема за проба. _________________ Никога не е късно да станеш за резил. |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 16:16 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | При мен се получи така,че още при подаване на захранване,светва най долния по схемата червен светодиод-LED1 |
helios, и при мен е така. Обаче ако дадеш накъсо двете сонди, угасва и той, така че смятам че е правилно. Това всъщност даже е полезно.
mitachi, бих искал да видя твоята схема, а също и схемата на тестера на HR.  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 16:28 Заглавие: Re: LOPT/FBT tester by Bob Parker-въпрос |
|
|
| helios написа: | Здравейте.Някой правил ли е тази схема за тестване на ТХО?При мен се получи така,че още при подаване на захранване,светва най долния по схемата червен светодиод-LED1.При включването на тестера към изправен ТВ,светват всички светодиоди,без първия зелен-LED8,а според описанието трябва да светят само 3-те зелени.Между другото вместо IC LM393,съм поставил LM392N.Може и това да е причината.
Който има впечатления от това устройство,моля да сподели! |
Точно така трябва да работи-при пускане авети първия червен.При изправен трансформатор свти като стълбица и трябва да влиза в зеления сектор.Когато светят до жълтото-има колебания в изправността на ТХО.Ако свети само до червено- в коша.Ако има късо-угасват всички диоди _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|