| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mamba1987 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2006 23:04 Заглавие: AC voltage ,DC voltage |
|
|
Здравейте.
Имам трансформатор който прави от 220v на 36v/10a променлив(AC) на мен ми трябва да стане приблизително ~ 36v ,AC ,50 Hz ,81.6 ампера.Не знам това може ли да стане посредством някакви преобразователи,резистори,мултиметри ....?
Има ли трансформатори които да правят от AC да стане DC? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2006 23:56 Заглавие: |
|
|
Така като те чета ми се струва че изобщо не знаеш какво значи AC/DC(не групата ) и изобщо май хал хабер си нямаш от жици а?  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2006 8:08 Заглавие: |
|
|
Може и да си няма, но все пак е хубаво да отговорим на човека, че:
1. Трансформатора при теб е сметнат за една мощност 36 в./ 10 А , което прави 360 вата /теоретично, да не забравяме и косинус Фи/, което автоматично го прави негоден за теб, понеже на теб ти трябва 36*86,1=~3100 Вата.
2. Трансформатора винаги работи с променлив ток /или с променливата съставка от него/ а изправянето се осъществява допълнително /примерно диоди/
Идея Можеш да свържеш няколко трансформатора в паралел
Като се замисля обаче, при теб трябва да са 9 трансформатора...
И тогава пак има опасност да изгориш някой от тях! _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2006 8:44 Заглавие: |
|
|
Я по-добре кажи за какво ти трябва тоя траф и може да измислим нещо  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
mamba1987 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2006 17:36 Заглавие: |
|
|
Наистина не съм много на ти с тока и за това пиша във форума ,ако някои може да ми помогне.На мен ми трябва за едно устроиство наречено The BingoFuel Reactor.Направил съм всичко по него и го пробвах с моя преобразовател ,но не се получава много с голяма искара ,а само много малки мехурчета.Предполагам ,че този не успех се дължи на малкото ампери - аз използвам 36v/10a ,а те трябва да са "The voltage is 30.8 Volts AC 50 Hz and the current 81.6 Amperes."(така пише тук).Пише че работи с "portable welding unit"(електрожен) ,но аз нямам такъв.
Въпроса ми е как може да го направя такъв ,за да може да заработи нормално?
Има и друг вариат които е с 36v/10a ,но е прав ток.(за това ви питах дали има трансформатори които да правят от променлив на прав).Може да видите линка тук.
Ако може да ми помогнете наистина ще съм ви благодарен.
П.С. bobykafe мерси за подробното обяснение. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2006 18:13 Заглавие: |
|
|
Трансформатор който прави от променливо право напрежение няма.Тва се прави със изправител.В твоя случай мисля че един гретц и филтриращ кондензатор ще са достатъчни  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
mamba1987 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2006 18:46 Заглавие: |
|
|
| showMANiak ако говориш за втория.вариат.Може ли да ми дадеш по подробни обяснения как се свързват и от каде мога да ги купя(точните имена). |
|
|
 |
Wik Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 20:48 Заглавие: |
|
|
| mamba1987 много ме заинтригува идеята ти дай някакво инфо относно какви са тия two carbon rods ( 70mm length, 6mm diam ), които се слагат в бутилката? Това което успях да разбера е, че от взаимодействието на вода с именно тия карбонови нещо си се получава газта, която ни требе. Благодаря предварително. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 21:18 Заглавие: |
|
|
| Wik написа: | | ....дай някакво инфо относно какви са тия two carbon rods ( 70mm length, 6mm diam ), които се слагат в бутилката? Това което успях да разбера е, че от взаимодействието на вода с именно тия карбонови нещо си се получава газта, която ни требе. |
Wik, въпросните "carbon rods" са най обикновенни карбонови (въглеродни) пръчки (например от една батерия от 1,5В "от големия" размер ) и в случая имат ролята само на пасивни електроди.
| Цитат: | | взаимодействието на вода с именно тия карбонови нещо си се получава газта | Абсурд! Няма как едното да си взимодейства с другото и да се получи "газта".
Това което става е разлагане на водата на нейните компоненти (с химията как си, до кое отделение си?) под въздействието на огромния протичащ ток и някакъв вид електролиза въпреки слабия електролит който е водата (а това е според зависи).
Подобни експерименти са опасни, особенно при демонстрираното невежество.
Последната промяна е направена от RC на Сря Сеп 27, 2006 21:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mamba1987 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 21:21 Заглавие: |
|
|
Wik този газ е алтернативно гориво вместо бензин.Извлича се само от вода.Карбоновите пръчки(въглеродни пръчки) през тях протича ток получава се искра и извлича от водата водорода.Водорода гори и става за гориво ,но преди това се миксира с въздух ,за да се използва в двигателите.
Това е накратко. |
|
|
 |
|