| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 19:37 Заглавие: Питане за I.C. PMJ001A (Pioneer) |
|
|
Колеги, става въпрос за автокасетофон Пайнер, модел KEH-P3750. Няма звук, а крайното работи. Мисля, че е дефектирал предусилвателя, той е SN761027 SMS с 48 крака. Някой има ли такова чудо, или поне ме светнете от къде мога да го намеря.
Аз имам две стари платки от автокасетофони, но там предусилвателя е с PMJ001A (Pioneer)....... дали тези два чипа са аналози? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 21:56 Заглавие: |
|
|
Има един транзистор във веригата на "tel mute" провери него и ако имаш осцилоскоп виж какво става на I2C шината, също захранване на чипа и входовете от тунера и касетата.
Успех. |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 7:27 Заглавие: |
|
|
| не казваш дали има ниска честота на входа на крайното стъпало.имах случай на подобен да липсва едно отключващо напрежение на крайното.огледай го-не ми се е случвало да има повреда в предусилванито.тези крайни стъпала имат аналози и там може да им видиш разпиновката.успех |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 12:03 Заглавие: |
|
|
| remi написа: | | не казваш дали има ниска честота на входа на крайното стъпало.имах случай на подобен да липсва едно отключващо напрежение на крайното.огледай го-не ми се е случвало да има повреда в предусилванито.тези крайни стъпала имат аналози и там може да им видиш разпиновката.успех |
Написал съм, че крайното работи. Има брум на всеки един от 4-те входа. Сигнала се губи някъде по-напред. Всичко друго работи нормално, радиото хваща станциите, касетофона върти, само звук няма. Затова съм се насочил към предусилвателя. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 12:19 Заглавие: |
|
|
| kostadin iantchev написа: | Има един транзистор във веригата на "tel mute" провери него и ако имаш осцилоскоп виж какво става на I2C шината, също захранване на чипа и входовете от тунера и касетата.
Успех. |
Този модел няма "tel mute", шините са нормални, или поне не намирам някаква фрапираща аномалия в обмена на данни. Нормално се управлява, търси, намира и запаметява станции. Само няма звук. Както казах, крайното работи. Според мен дефекта е в предусилвателя. |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 19:46 Заглавие: |
|
|
| Имам няколко дъна на Pioneer ,но са по големи модели. Утре ще проверя с какви аудио IC са. |
|
|
 |
|