|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 26, 2006 21:56 Заглавие: Телевизор Велико Търново 84 |
|
|
Здравейте колеги!
Този модел телевизор мислех, че познавам наизуст, а сега един такъв ми образува нерви и ме хвърля в безпомощност. Ефектът е следния: Регулаторът за яркост не действа правилно, като при намалена докрай яркост екранът свети силно и дори задейства защитата на захранването. С увеличаването на яркостта от потенциометъра, същата намалява и при увеличена докрай яркост светенето съответства примерно на максимална яркост при нормална работа.
Захранващите напрежения са нормални, стробиращите и кадровите импулси също са нормални. Подмених MCA 660 и А232, но нищо не се промени. Елементите от веригата за ОТЛ също са изправни.
Да добавя, че напрежението от видеоусилвателите при намалена докрай яркост е около 35 V и с увеличаването и с потенциометъра достига що-годе нормални стойности 90 - 110V, т. е. причината не е в кинескопа. А нямам подръка и друг блок видеоусилватели от такъв телевизор за проба, да знам в него ли е проблемът, или по основното шаси.
Моля за идеи! _________________ skype: radko56 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Вто Сеп 26, 2006 22:14 Заглавие: |
|
|
Има два електролити 4,7 и 47 микрофарада до МСА660.Близо са до чипа.С8 и С10 мисля че бяха. _________________ Skype - danco64
Последната промяна е направена от danco на Вто Сеп 26, 2006 22:19; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 26, 2006 22:15 Заглавие: 84 |
|
|
А кондензатори сменя ли ? Електролитни ? Данчо ти го е написал извинявам се  |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 21:17 Заглавие: |
|
|
Човек се учи дорде е жив и все остава ненаучен. Е, аз научих още нещо - че този дефект се дължи именно на кондензатор С8 - 4,7 мкф.
Благодаря ви, момчета! _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|