| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Yu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 16:27 Заглавие: Проблем със запаметяване на Shivaki |
|
|
Здраввейте колеги,
имам следния проблем с този телевизор.Като се включи започва сам да мести честотата да спира за малко на всяка програма и така непрекъснато.Ако се влезе в режим настройка настройва непрекъснато като не спира на програмите и не запаметява дори не може да се излезе от този режим докато не се изключи.Процесор TMP47C434N-3526 и памет TC89101P.Смених паметта но нищо не стана не знам тази памет трябва ли да се програмира.Ако някой има идея какво да го правя ще му бъда благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 16:33 Заглавие: |
|
|
Най-вероятно кондезатора в бобинката за AFT е дефектирал,за проба сменте двете бобинки на ТА7680,или простопъхете леко идин феритв тях и вижте ефекта. _________________ Димитър |
|
|
 |
Yu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 29, 2006 11:37 Заглавие: |
|
|
| Нищо не става по този метод.Просто напрежението се вдига бавно до 32в за настройка и спира като се превключи на друга програма пак до 32в и спира.Не е процесор със сигурност. |
|
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Пет Сеп 29, 2006 19:37 Заглавие: |
|
|
| Днес констатирах този дефект и се оказа проц. Сменях и кондензаторите и бобинките и феритите и се оказа че не работи на проца идентификацията за да спре и заклини програмата. Нивото се променя но проца не реагира. Рядко но се случва този проблем но при мен проца беше MN серия |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 29, 2006 20:58 Заглавие: |
|
|
weso, приятелю за тази процедура се грижат два сигнала:
-наречения Ident който като има-няма на около 1МHz "надуши", че ще има нещо се активира и казва на процесора да намали стъпката на тунинга и се започва следене на другия
-наречения AFC (обикновенно компаратор от страна процесор с три нива), та той се грижи да "да спре и заклини " и да не и дава да се отклини.
| Yu написа: | | Нищо не става по този метод.Просто напрежението се вдига бавно до 32в за настройка и спира като се превключи на друга програма пак до 32в и спира |
Ако го няма първия, втория - сам не работи! |
|
|
 |
celica man Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 29, 2006 21:05 Заглавие: |
|
|
| Смени,ако вече не си го направил,всички кондензатори в МЧУ. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 29, 2006 21:32 Заглавие: Re: Проблем със запаметяване на Shivaki |
|
|
celica man, това | Yu написа: | | Ако се влезе в режим настройка настройва непрекъснато като не спира на програмите и не запаметява дори не може да се излезе от този режим докато не се изключи. | според мен означава, че се "виждат" програмите през които "минава", но не спира. |
|
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Съб Сеп 30, 2006 9:11 Заглавие: |
|
|
| Така е RC но в моят случай даже и не намалява тунинга за да се опитва поне нещо да направи за да си влезе в ролята AFC- то. Минава транзит на тунинг. Правил съм такива сандъци доста но на три съм диагностирал проц и на два съм ги сменил и се оказа това. Третият се отказаха по финансови причини и нерентабилност |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 30, 2006 9:32 Заглавие: |
|
|
| Yu, с каква стойност сменихте кондензатора във филтърчето? |
|
|
 |
тигар Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 30, 2006 12:10 Заглавие: |
|
|
| виж си ценера на 30в.,това ти е дефекта май и резистора от тхо -то за спирането трябва малко да си играеш с настройката на бобините ,това е най чест дефект при тия сандъци и успех. |
|
|
 |
|