| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
UKV Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 21:26 Заглавие: Генератор |
|
|
| Здравейте, интересувам се някой може ли да ми каже, ако имаме ВЧ генератор, който дава на изхода 100MHz и ниво на сигнала 0,5V и изкам да настроя с него мошен UKV усилвател 100W с КТ920 транзистори ше е достатъчно ли нивото на сигнала 0,5V което излиза на изхода на генератора за да разклати стъпалото и да се появи сигнала на изхода който е свързан към осцилоскоп и честотомер. Става въпрос за настройка на филтрите и с такъв генератор с такова ниво на сигнал колко мошен предавател може да се настройва? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 23:08 Заглавие: Re: Генератор |
|
|
| UKV написа: | | Здравейте, интересувам се някой може ли да ми каже, ако имаме ВЧ генератор, който дава на изхода 100MHz и ниво на сигнала 0,5V и изкам да настроя с него мошен UKV усилвател 100W с КТ920 транзистори ше е достатъчно ли нивото на сигнала 0,5V което излиза на изхода на генератора за да разклати стъпалото и да се появи сигнала на изхода който е свързан към осцилоскоп и честотомер. Става въпрос за настройка на филтрите и с такъв генератор с такова ниво на сигнал колко мошен предавател може да се настройва? |
ако го имаш пробвай само не знам къде точно си свързал честотомера и осцилоскопа ... дано не ги използваш за товар ... формулирай по правилно другите въпроси всичко е много относително никой няма да почне да ти обяснява _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 13:42 Заглавие: |
|
|
Зависи от входното съпротивление на стъпалото, ако то е 50 ома то
мощността която се получава на входа е 0.5*0.5 / 50 = 0,005 W което ще рече, че имаш нищожна мощност от 5 миливата и по никакъв начин не може да се разклати стъпалото. Стъпало от 100 W иска доста стъпала преди него КТ907 КТ610 КТ606 е такива нещица е нормално да има преди него. Не съм сигурен но мисля че входната мощност може да е необходимо да е около 10-20 W. тия стъпала нямат голямо усилване по-мощност. Но бъди по-конкретен. Тука е много сложно и ще трябва да съсредоточим всичката си мисъл и познания.  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 21:20 Заглавие: |
|
|
| Я кажи колко са тия КТ920 и как са свързани, че то с тия транзистори трудно се вадят 100 W. |
|
|
 |
YKV Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 0:29 Заглавие: Генератор |
|
|
Ами то не е само КТ920 има и предусилвател с КТ610 и след КТ920 има оше един блок с КТ932 и така кататък. Усилвателя иска поне 10W на входа това ми е ясно. Мен по точно ме интересува не за това стъпало а по принцип. ВЧ генератор с такива параметри какви модулатори и усилватели за УКВ може да се настройват. С каква мощност. За антенни усилвателчета става. Имам предвид колко мощни усилватели най-много може да се настройват с него. Благодаря на всички включили се за помощта.
sheki свързани са точно на изхода на буксата на която е включена антената. Не ги ползвам за товар. Имам си яка антена с която мога да тествам. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 21:13 Заглавие: |
|
|
| Тия уреди ги махни от антенния изход преди да ти е проработил усилвателя, че може да пострадат. |
|
|
 |
|