Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Предложение за усилвател
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nplus
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 14:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно не сте ме разбрали:
до"ХАКЕР"-20 вата са ми малко.Трябват ми поне 34.
до"Георг"-ето как щя са разположени на говорителите:
тавана е правоъгълен; след поставянето на окачен таван във всеки от четирите ъгъла на тавана ще бъде поставен по един високоговорител-всеки по 6 вата.Освен това ще има цветомузика и блиц.(пояснение-няма место за дунапрен)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nplus
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

П.П.:как се изчислява какъв трябва да е диаметъра на един високоговорител, според ватовете?
П.П.2:Quad от МК стерео или моно е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Georg мом4ето ми написал сам "ПРИМЕРНО" ако не си забелязал даам пример и ако не си забелязал навсякуде ама навсякуде пишат
RMS Watts 70 70 80 100
Max. Watts 180 180 200 250
тва момчето ми е разбираемо за всички Exclamation
затуй викам аз например пурвия говорител му трябва поне 90-100ватов усилвател.Това имах на идея и са си чисто примеррни цифри.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 22:45    Заглавие: Предложение за усилвател Отговорете с цитат

И да горят по-често говорителите.Абсолютно грешно мнение!Точно обратното-тонколоните трябва да са 1,5 пъти по-мощни от усилвателя,за да поемат номиналната мощност и да има резерв.В електрониката има едно важно правило:От един елемент се използват 70%от максималните му параметри-другите са резерв за претоварване и разлика в толеранса.Запомни го!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам ВКН 20 4ом. Tой е 20 W но, обикновено му идват доста повече. В една книга прочетох, че до 2 пъти да се претоварят говорителите по мощност няма опасност от повреда, но кривят Idea. Веднъж измерих 18 V променливо на него (80 W Exclamation ), е беше за момент, но работеше след това. Освен това доста пъти беше получавал 20тина, че и повече волта постоянно от пробили крайни транзистори Very Happy . За този говорител мога да кажа, че е добър. Smile

ПП: всичко това е СИНУС Exclamation
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

кристален звук не може да излезе от чип кристалния звук излиза от транзистори,тиристори,професионални интегрални модули (tda,stk,ta,la нямат абслютно нищо общо с тях ) и специализирани професионални радиолампи.Най приемливото решение е транзистори.
Върнете се в началото
naka76
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Кристалния звук "излиза" от говорителите, усилвателя само усилва това което е преди него, било то диск или компютър. Има и друг момент - усилвателя обаче може да преобрази (изкриви) до неузнаваемост сигнала подаден на неговия вход, така, че и той е важен, но си остава МЕЖДИНЕН елемент в системата. Най-важни са устройствата които създават ( възпроизвеждат сигнала) и тия които го превръщат от електрически в механичен и оттам в звуково налягане.
Така, че не се заблуждавайте, ако на един усилвател му подадеш сигнал от уокмен или радиоточка, той (сигнала) няма да стане по-качествен, а само ще се усили. От друга страна , ако един добър сигнал се подаде на калпави говорители, то качеството на цялата система се ограничава от говорителите. Така,че е безмислено да се прави супер усилвател, които ще свири на тонколони от 15 лева, или супер говорители захранени от некачествен усилвател.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 14:31    Заглавие: УМЗЧ високой верности Отговорете с цитат

А най добрия усилвател,който може да си направи човек с малко повече опит и умение е схемата на Николай Сухов от списание "Радио" бр 6 и 7, 87година мисля че беше-"УМЗЧ вьiсокой верности".Великолепно звучене,никога не "писва" ако се спаЗИ условието за "звезда на масите" и е много дуракоустойчив.Изпълнявал съм го 6-7 пъти дори бие Quad-a според мен.Но е с поне 15 трнзистора и 3 оп-ампове на канал.Сега даже проектирам платка за съкратен и опростен вариант,ако иска някой ще му я изпратя,но е на ORCAD: DSN и MAX файлове.Пък и този чип с DMOS транзисторите(TDA7294) свири не лошо до +-35 волта захранване (60W) na 8 Ohm и той е капризен с масите и брума,но е прост за изпълнение и излиза евтино 7-8 лева беше един чип...само не му подавайте повече от 35 волта,нищо че на дата шита се кълнат,че държи 50:)Ако някой иска 100 Вата-мост изпълнението,ще свърши работа дори и брума се подтиска повече.Успех!
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503 написа:
кристален звук не може да излезе от чип кристалния звук излиза от транзистори,тиристори,професионални интегрални модули (tda,stk,ta,la нямат абслютно нищо общо с тях ) и специализирани професионални радиолампи.Най приемливото решение е транзистори.

Без тях Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 10:49    Заглавие: ttiristori Отговорете с цитат

Е това искам да го видя-усилвател с тиристори Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети