| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 20:44 Заглавие: Проблем със CELERON D-BOX 2.26GHZ |
|
|
От известно време процесора започна да ми грее до 80 C. Съответно започна да върви супер бавно една папка я отваря за около 10-15сек.В началото когато го купих повече от 40 C не дигаше.Според вас какъв може да е проблема ето и снимка: http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1310215 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kalmara Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 21:24 Заглавие: |
|
|
Един приятел имаше Pentium4 за Socket 478 - неговият след пускане работеше известно време направо изключваше. Компа беше все още в гаранция и като го дадоха за диагностика се оказа че боксовият охладител е имал някакъв фабричен дефект и едното от 4-те пина, които придържат охладителя към процесора (минаващи през дънната платка) се е било изхлузило. Добре че в Intel са помислили за термозащита, че.....  _________________ Success is 99% failiure...
Soichiro Honda |
|
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 21:26 Заглавие: |
|
|
Там е работата че дори и не ми се изключва  |
|
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 22:31 Заглавие: |
|
|
| определено има проблем в контакта радиатор-процесор , препоръчвам да раглобиш и да разгледаш ...да почистиш и смажеш вентилатора ... |
|
|
 |
kalmara Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 14:18 Заглавие: |
|
|
| BuRnOuT_BG написа: | Там е работата че дори и не ми се изключва  |
Ами по този случай би трябвало да се радваш - щом не изключва, значи не достига критични температури, следователно твоят проблем би трябвало да е същият, но да не е чак толкова разхлабен контакта. _________________ Success is 99% failiure...
Soichiro Honda |
|
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 16:53 Заглавие: |
|
|
| навремето имах целерон и венднъж му бе спрял фена поради китайският си прозиход и това не доведе до спиране напълно на машината а само до нийното бавно действие и зацикляне така че човек оправи си охлаждането имаш нарушен контакт между повърхностите |
|
|
 |
CableGuy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 20:17 Заглавие: Re: Проблем със CELERON D-BOX 2.26GHZ |
|
|
| BuRnOuT_BG написа: | От известно време процесора започна да ми грее до 80 C. Съответно започна да върви супер бавно една папка я отваря за около 10-15сек.В началото когато го купих повече от 40 C не дигаше.Според вас какъв може да е проблема ето и снимка: http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1310215 |
уау при такава температура ми се струва че "дъвката"между проца и охладителя е станала твърда като диамант Ами моя съвет е някоя неделя сядаш спокоен отваряш щайгата почистваш вентилатора смазваш го после смъкваш охладителя изчистваш старата паста слагаш нова и воала сичко 6  _________________
 |
|
|
 |
|