|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danstef Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 12:23 Заглавие: ECU Audi B4 1.9TDi (1Z) |
|
|
Здравейте,
Необходимо ми е разположението на пиновете на това ЕКУ и кой пин за какво служи. Решил съм да правя разходмер за кола и немога да намеря от къде се захранва и къде е пина за комуникация. Също така пиновете на които се връзват различните датчици. Моля ако някой има информация за такова ЕКУ да "бутне едно рамо". Данните които пише върху ЕКУто са:
BOSCH
0 281 001 185
8A0 907 401 B
Благодаря, много. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Alex01 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 05, 2006 9:23 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ти приятелю, но тук никъде не виждам каквото и да било за А6. Има документация за А4, но ЕКУтата за различни. На мен ми трябва информация за пиновете на ЕКУто. Как да го захраня? и къде са пиновете за К и L Line. Благодаря ти все пак. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 15, 2006 18:51 Заглавие: |
|
|
| Отворих ECUто миналата седмица и успях да проследя силовите вериги и захранването. Пиновете са разделени на 3 редички (вижда се от снимката). На 1та пиновете са от 1-19, 2ра - 20-37, 3та 38-55. Всички пинове са 55 на брой. След замервания се оказа, че силовите вериги и захранването се намират на 1та редичка и това са пиновете от 1 до 19. Масата са 12, 13, 14, 18,19, а захранването 15,16,17ти пинове, който през 2 стабилизатора на напрежение (12В и 5В) хранят чиповете по дъното на ЕКУто. След като го захраних, остана да намеря K-line пина за дигностика и идеята ми беше следната: Тъй като нивото на диагностичния интерфейс е 12V при комуникация, трябваше да премеря на всеки един пин от 20 до 55ти какво напрежение има. Възможните напрежения бяха в по-голямата част от пиновете 0,04v, 5v, 0,3v, 0,1v, някакво 8,6v и само 4ри (за мой късмет) с ниво 12V. Това са пинове 25, 27, 31, 42. Не помня цветовете. Утре ще ги напиша. Ами засега това успях да направя от 55пина да ги сведа до 4ри възможни за комуникацията, тазбира се възможно е да греша логически някъде, но така ги виждам нещата. М/у другото тези 4ри пинове влизат в тази хибридна схема на дясната платка обузначена под номер BOSCH 0 273 002, за която също не можах да открия нищо в нета. Ако знам кой от всички тези чипове е за комуникацията, ще я открия и нея. Но аз лично смятам, че това става в хибридната схема. Засега е това. Поздрави. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|