Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

help me imam problem s quad ot mk

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
orto
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 10:56    Заглавие: help me imam problem s quad ot mk Отговорете с цитат

napravix dve sxemi i trugnaxa , no napravo mi skusa nervite i predi malko pak se slu4i tova a imenno 4e kato pochna da usilwam i do edno vreme i predpazitelite izgarqt te sa 4 A kolko pishe ..... tova stava zastoto krainite tranzistori izgarqt i imat probiv mejdu kolekto i emiter i verigata se zatvarq nakuso prez prepazitelite .... i taka poshti vseki put !!! vuprosa mi e zashto gorqt krainite tranzistori te sa tip 142 / 147 zaxranvam go na 2x45 V nqkoi imal li e takiva problemi s tazi sxema ..... susto taka bix pomolil nqkoi da dade link kum originalen quad 405 s pe4atna platka zastoto mai s toq nema se zanimavam !
Върнете се в началото
amplifier
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 15:42    Заглавие: Re: help me imam problem s quad ot mk Отговорете с цитат

az imah sa6tiq problem s moq QUAD.naistina si zaslujava...problema ti se sastoi v zahranvaneto-tvarde visoko e.TIP147(142)rabotqt dobre do +-40V.moje da polzva6 drugi tranzistori KT827 i KT825 koito sa ruski.nqma da ima problemi :}}}
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 16:13    Заглавие: Re: help me imam problem s quad ot mk Отговорете с цитат

amplifier написа:
az imah sa6tiq problem s moq QUAD.naistina si zaslujava...problema ti se sastoi v zahranvaneto-tvarde visoko e.TIP147(142)rabotqt dobre do +-40V.moje da polzva6 drugi tranzistori KT827 i KT825 koito sa ruski.nqma da ima problemi :}}}

siguren li si 4e e ot tova problema zastoto i as se u4udvam !! 4e shemata zarabotva normalno raboti raboti i prass izgrqt prepazitelite i to se polu4ava nai veche kogato niskite chestoti se obadqt seriozno ... a na mene mi trqbva stabilen usilvatel stoto i muzikat koqto slusham e dosta natovarvashta [ hard techno , house i tem podobni ]
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 18:51    Заглавие: Re: help me imam problem s quad ot mk Отговорете с цитат

ami pri men usilvatelq sa6to rabote6e normalno(na +-46V) i kogato otka4a induktivniq tovar(tonkolonite)garmqha TIP-ovete.i az bqh na kra4ka da se otkaja kogato gi smenih 5 pati :}}no re6ih da probvam s drugi i si slojih ruski,s koito ne sam imal problemi.po dobar variant sa BDX66 i BDX67 no sa po skapi :}
Върнете се в началото
orto
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 2:52    Заглавие: Re: help me imam problem s quad ot mk Отговорете с цитат

Anonymous написа:
ami pri men usilvatelq sa6to rabote6e normalno(na +-46V) i kogato otka4a induktivniq tovar(tonkolonite)garmqha TIP-ovete.i az bqh na kra4ka da se otkaja kogato gi smenih 5 pati :}}no re6ih da probvam s drugi i si slojih ruski,s koito ne sam imal problemi.po dobar variant sa BDX66 i BDX67 no sa po skapi :}

утре ще проверя по колко кинта и ше си взема които са наи изгодни като цена , надявам се всичко да е наред както казвате иначе ще я хвърля през прозореца !! аз да не съм фабрика за транзистори !
Върнете се в началото
Dimo
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте ,
и аз поръчах 2 стъпала ,но не знам откъде да взема Траф.
Не знам и точно какъв.Та ако може да ме светнете,Моля!
Върнете се в началото
Hacker
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 8:07    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имах проблем с транзисторите. Правих друга схема, която оригинално е с BDX 66/67 и реших да сложа TIP 142/147 защото са по-евтини.Пускам го на +-43V и работи нормално. Реших да усиля малко и след 2-3 секунди- пробив в крайните транзистори, половината части около тях буквално изгоряха (запалиха се) и +43V на изхода => замина и говорителя
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 11:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Hacker написа:
И аз имах проблем с транзисторите. Правих друга схема, която оригинално е с BDX 66/67 и реших да сложа TIP 142/147 защото са по-евтини.Пускам го на +-43V и работи нормално. Реших да усиля малко и след 2-3 секунди- пробив в крайните транзистори, половината части около тях буквално изгоряха (запалиха се) и +43V на изхода => замина и говорителя

Ами не при мен изгарят препазителите и съответно спира захранването ... други части не са повредени ...само двата краини транзистора
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети