|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 0:53 Заглавие: Re: Двунамотков басов говорител |
|
|
| nikolovs написа: | | Freestyle написа: | Здравейте! Имам мощен стерео усилвател и бас туба с двунамотков говорител.Искам да товаря и двата канала еднакво и затова мисля да свържа едната намотка на говорителя към единият канал, а другата към другият.Имам филтър , който реже честоти над 200Hz надявам се под тази честота стерео ефектът да се губи и двете намотки да не си оказват влияние.Опасявам се ако все пак има лек стерео ефект да не би да едната намотка да индуцира ток под влияние на другата и да го връща към усилвателя.А усилвателят е доста скъпичък и не ми се ще да го товаря излишно като по този начин може би се влошава и звука.
(НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЪМ ИЗБРАЛ ПРАВИЛНИЯТ ФОРУМ. МОЛЯ НАСОЧЕТЕ МЕ КЪМ ДРУГ АКО Е ТАКА) |
Защо направо не свържиш двата канала на усилвателя успоредно и ги вържи към филтъра ,а изходите им към двунамодковия говорител,но при условие ,че се спазва порялитета на говорителя.Така би трябвало да свири по добре и да има повече басс. |
За да свърже два канала на усилвател успоредно, му трябва схема за изравняеане коефициентите на усилване на двата канала. Другото което казваш, са пълни глупости.
П.С. Нищо лично. _________________ http://extrahost.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 9:24 Заглавие: |
|
|
проблема с банятя е решен-баня няма да има
просто си вземи 2 истински говорителя и си реши проблема
а 2 намотковия говорител се използва само в специални случаи
(твоя не е такьв) |
|
|
 |
Аре, бе Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 15:45 Заглавие: още ли го дъвчете |
|
|
| Двете намотки - последователно, двата канала - в мост, ключето на усивателя - на моно/мост |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 23:15 Заглавие: |
|
|
| Мисля че темата доста отдавна се изчерпа. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|