Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ: цветомузикална уредба и усилвател???

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Simo6
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 06, 2006 19:51    Заглавие: Помощ: цветомузикална уредба и усилвател??? Отговорете с цитат

Здр!
Иксам да попитам дали някои знае на4ин или не6то друго при които 3-каналнатa цветомузикална уредба от млад констуркор( http://mladkonstruktor.bg/Color.htm ) моге да деиства без микрофон пр да се варже кам усилвател или не6то друго просто ми трябва вариант на тази схема, при котио не се ползва микрофон.....ако някои знае такав на4ин 6те сам му благодарен да ми го обясни!!!

а самата идея е да се варже някакав усилвател кам вапросната цветомузикална уредба и тя да деиства без микрофон..... сажалявам 4е питам такива прости неща за накои от вас ма ми го натресоха тва кат курсова работа и трябва даго направя до 1ви януари барабар и прототип а в тази сфера, не ме е срам да си го призная, сам си невежа, затова ако някои може да ми помогне ще сам му безкраино благодарен!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Окт 06, 2006 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами вместо микрофонния предусилвател (стъпалцето с Т1) закачи един емитерен повторител и запази потенциометъра на входовете на филтрите.Би трябвало да стане.Сигнала трябва да го вземаш от изход за запис или нещо от тоя род-т.е да не надхвърля 0,5-1 V.Ако искаш да го връзваш към изхода на усилвателя,при всички случаи ще ти трябва делител,който да оразмериш според изходната мощност така,че да имаш пак около 0,5-1 V.Само имай пред вид,че първия вариант-изход за запис или от предусилвател-е много по-добър.
!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 06, 2006 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Simo6, к'ъф ти е проблема?
И от микрофона и от усилвателя па макар бил и някакав излиза едно и също, не е като от едното да тече боза, а от другото "гола вода".
Всичко е само въпрос на съгласуване на нива.

Щом това е така
Цитат:
ма ми го натресоха тва кат курсова работа и трябва даго направя до 1ви януари барабар и прототип а в тази сфера, не ме е срам да си го призная, сам си невежа
не мога да разбера - защо се мъчиш Shocked ?

П.С. Със сигурност ще се намери някой да ти "помогне" но ми е странно как си стигнал и до курсова работа с неграмотния си начин ти на писане?
Преди да се пусне дадено мнение има бутон Преглед.
Не е лошо да го ползваш.
След това също има възможност да си редактираш мнението (ако си го прочел и разбрал какво си писал).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 06, 2006 23:37    Заглавие: Цветомузика Отговорете с цитат

Може. Махаш микрофона и транзистора и през един кондензатаор 220nF поне да бъде пускаш сигнала. Остави потенциометара. А за делитела, който каза той, прав е. Ако го връзваш на изхода на усилвателя трябва да се сложи делител.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети