| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 15:36 Заглавие: Защитата изключва |
|
|
| При повреди в кои модули на Велико Търново , защитата изключва? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 15:38 Заглавие: |
|
|
В 90 % от случаите каскада или транзистор на ТХО-то _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 15:42 Заглавие: |
|
|
| ТХО беше пробило, сменихме го, сменихме каскадата и транзистора но защитата продължава да се включва. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 15:59 Заглавие: |
|
|
Изключително рядко срещано явление, да се скапе ТХО на ВТ.
Каскада да, но ТХО???
Провери какво става по 12 волта. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 16:04 Заглавие: |
|
|
| При мен за 10 години от както ги произвеждат,само един път ми беше прекъснал извод на ТХО от "Велико Търново",а сигурно съм сменил над 50 каскади на този модел:))) |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 18:25 Заглавие: |
|
|
| Аз също 100%процента съм сигурен че старото ТХО е здраво.То е единственото желязно нещо което никога не дефектира в този телевизор.За да ти изключва пак защитата то провери транзистора за 12.8в който се намира на шасито до вертикалната платка.Провери му и изолацията.Провери също за лоши спойки на импулсния трансформатор от който се взема възбуждащо напрежение за крайния транзистор.И последно провери диода за 12в и електролитния кондензатор към него.Също съм имал случай и платката генератора за ХО да дефектира. |
|
|
 |
GS Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 18:46 Заглавие: |
|
|
| Виж да нямаш пробил диод на вторичната страна на захранването |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 19:50 Заглавие: |
|
|
високоволтовия 5,2 нф. на тхо , транзистора на12 волтовия стабилизатор направо го смени понякога и той прави пороблеми под напрежение. успех _________________ Иво Банов |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2004 6:48 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
По тази тема може да се пише много дълго.Ако каскадата е била наистина дефектна,то мога да ви кажа,че в зависимост от начина на дефектирането и може да предизвика от незначителни до много големи щети в целия телевизор.Значи ако нямате опит с този апарат ще ви бъде трудно,но не разбрах дали сте опитали да включите телевизора с откачена от ТХО каскада.Ако тогава защитата не сработи трябва да проверите и платка RGB.При деф.каскада почти винаги дефектира и v20 в стаб.на 12в.Имал съм случаи на поражение чак на блок управление.Както колегите ви писаха ТХО почти не дефектира,но до него има един кондензатор хостафанов56nf който може да е пробил.Също може да имаш деф. на откл. система-лесно се проверява като изкл. само ХО бобина и подадеш захранване с едно мостче.Също така ще ти кажа,че ако нямаш достатъчно опит,може да изгориш доста транзисториBU508.Дай да опитаме да го пуснем. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2004 8:21 Заглавие: |
|
|
При пробив на транзистор на видеоусилвателите както споменаха по горе (RGB) също сработва защитата.Пусни го без тази платка за проба. Възможно е в захранването на дъното да има прегорял низкоомен резистор там има 1 ом мисля че са 2 броя.Но най добре за да не гориш транзистори пусни захранването без транзистора за ТХО и измери 124 волта. От там нататък може да има различни варианти.Платката на импулсното сменял ли си ??? Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|