Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Домофон!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Shubert , не мога да те държа за ръчичката и да ти казвам -мери тук мери там при положение че имаш по два едноцветни кабела трябва да определиш кой откъде е -става с мерене. Що се отнася до другия смехурко -аз съм добре ,а ти не ми разправяй как е паснала новата станция на старите етажни домофони ,аз говоря за обратното ,че новите етажни не пасват на старите станции ,просто използваните електретни микрофони са полярни и при обръщане на поляритета не работят. Аман от гости дървени философи ,пък и аз не казвам ,че не мога да го направя-направих го да работи перфектно ,но без преработка няма да ви чуват долу ,това е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
shubert
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

ами аз определих кои са за механизма за вратата, но от останалите 3 не мога да разбера кой кой е.... ако можеш да ми кажеш между кои двойки какви стойности трябва да има ще ги замеря и ще го вържа... другия вариант е да правя проби...с 3 кабела не са кой знае колко ама не смея да не изгоря нещо или по самия домофон или на самата централа.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 12:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Общия е плюс ,а другите два дават по -8-9 волта спрямо него и се връзват единия към микрофона другия към телефона ,ако не се чуваш добре долу ги разменяш. Ако напрежението е под 5 волта ,значи има отворен домофон по етажите. Това важи за старите етажни домофони със въгленов капсул ,новите са с - на маса и няма да те чуват долу ,но може да пробваш ,опасност да изгориш нещо мисля че няма.
Върнете се в началото
shubert
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 13:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Става въпрос за същия домофон на който м.манев беше качил схемата. Аз връзвам черния на 2 клема след това с другите 2 проводника които остават пробвам на 3 и 4 клема.... има обратна връзка от микрофона към говорителя но на долната уредба нищо не се чува... не се сетих само да завъртя двата кабела....този от 4 на 3 и от 3 на 4...Ако има значение поляритета на двата кабела сигурно това е бил проблема Embarassed
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 16:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако смяташ ,че черния е общия мери с мултицета дали дават отрицателно напрежение спрямо него останалите два ,ако някой не дава значи нещо си объркал ,общия трябва да дава напрежение към другите два и то отрицателно плюс на общия и минус на който и да е от двата. Ако обаче модела ти е от новите с електретен микрофон и транзисторен усилвател ,което подозирам ,наистина няма да те чуват долу ,но ти би трябвало да чуваш. Това е точно в потвърждение на по-горните ми постове. За да заработи с обратен поляритет сменяш транзистора от NPN на PNP средномощен ,обръщаш кондензатора в базата му и разменяш изводите на електретния микрофон. Работи безупречно със общ плюс.
Върнете се в началото
Печен
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 06, 2006 8:48    Заглавие: Да не откриваме колелото отново Отговорете с цитат

Драги специалисти. Не занам за колко лева на ден работите, но като виждам колко енергия губите за един прост домофон с един транзистор прдставям си ако някой запита за цифров домофон или видеодомофон.
Монтажник ви каза че Бетамарк произвежда универсален домофон който пасва на старите и новите системи с общ плюс и с общ минус, на Италианските Фарфиса , Турските Аудио и Ер-те, на Чешките, Словенските и Полските системи и на всички останали, ако не са правени в мазата на някой многознайко.
Струва 26 лв на дребно. Като на колеги ще ви направят отстъпка 30%
Приложена е схема и съответствие на изводите с различните системи.
Ако се поровите малко в интернета с помощта на Гугъла ще ви станат ясни много неща и няма да си губите времето с несъществени проблеми.
Върнете се в началото
BaD
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

здравейте, избрах си за курсовия проект домофонна уредба. въпросът ми е някой може ли да ми даде схеми (на централа, етажна слушалка, ....). благодаря предварително
Върнете се в началото
shubert
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 10, 2006 15:46    Заглавие: Re: Да не откриваме колелото отново Отговорете с цитат

Печен написа:
Драги специалисти. Не занам за колко лева на ден работите, но като виждам колко енергия губите за един прост домофон с един транзистор прдставям си ако някой запита за цифров домофон или видеодомофон.

Ами чвно не работим за малко щом можем да си позволим да си лафим толкова време.

Цитат:
Монтажник ви каза че Бетамарк произвежда универсален домофон който пасва на старите и новите системи с общ плюс и с общ минус, на Италианските Фарфиса , Турските Аудио и Ер-те, на Чешките, Словенските и Полските системи и на всички останали, ако не са правени в мазата на някой многознайко.
Струва 26 лв на дребно. Като на колеги ще ви направят отстъпка 30%
Приложена е схема и съответствие на изводите с различните системи.
Ако се поровите малко в интернета с помощта на Гугъла ще ви станат ясни много неща и няма да си губите времето с несъществени проблеми.

Ами то някой можеше и да каже да си викнем майстор да го монтира и да не се занимаваме с глупости. Ама нали затова е форума на който му е интересно да може да пита и съответно да получи отговор, а на който не му е интересно го подминава защото магазини с домофони под път и над път. Когато човек си е взел вече грешния модел и има вариант да го ремонтира защо да не се пробва щото с ново и баба знае. Shocked [/quote]
Върнете се в началото
bokobokoboko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2007 16:48    Заглавие: info Отговорете с цитат

домофонниСлучаино попаднах на този форум.
Ето ви схемата на нашия блок.
Вярвам че това е една от наи-разпространените схеми в България.
Лично съм я свалил и съм сигурен че е вярна.

Комбинирана схема - Монтажна + електрическа
http://bricka.hit.bg/domofon.JPG

Електрическа схема в момента на вдигане на слушалката на етажен домофон
http://bricka.hit.bg/domofon-1.JPG

Централата е на Аматица-Ковачевци етажните домофони са ДЕ-700

При моита схема на самите домофонни апарати - ДЕ-700 не им пука изобщо да ли е общ (+) или (-)
в случая е общ плус но си мисля че много лесно циалата схема може да стане (-) за целта трябва да се завартит всички диоди и кондензатори а транзистора да се смени с НПН

така с една централна промяна може би ще се преборите с проблема - общ (+)
все пак краиния успех зависи и от това какви са самите апарати
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ФФ
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 15:25    Заглавие: Най-накрая Отговорете с цитат

Точно това търсех от доста време, даже свалих модула от таблото, ама не съм имал време да сваля схемата. Иначе това е най-пълния форум за домофони който намерих.А пък фирми за ремонт на домофони под път и над път ама пък цени!!! Laughing !!! Скоро ще ремонтирам нашия домофон. Даже бях решил да сменя мирофона долу пред входа с по съвършен (с усилвател) и да сменя в кутията усилвателя с такъв в чип ама още нямям време.Благодаря за информацията още един път.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 4 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети