| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 16:20 Заглавие: инвертор 12->220 |
|
|
| Знам че е изписано много по тази тема, но аз така и не намерих схема подходяща за това което търся, а то е да захраня помпа от парно 60w с автомобилен акумулатор. Знам че в този форум има хора които са много нати с електротехниката и ще съм благодарен ако някои помогне с намирането на схема. Схемата ми трябва в случеи че спре тока да пусна помпата на акумулатора че имаче става много забавно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 19:43 Заглавие: |
|
|
| смятам аз да го правя и смятам да използвам акумулатор от кола, ако има някакви предложения за схема ще съм благодарен |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 6:39 Заглавие: |
|
|
Ако оставите някакви координати за връзка , поща например може да се измисли нещо
P.S. сега погледнах че малко по надолу има отговор на въпроса ти
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=23761 _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 0:06 Заглавие: |
|
|
Моля някой който се е занимавал на практика с авариино захранване на циркулационна помпа за парно да даде компетентен съвет.
Правено ли изпълнение с компютърен UPS(от най-ефтините).
Има ли вероятност електродвигателя на помпата да не работи с UPS-a поради несинусоудалната форма на изходното напрежение.
Според мен би трябвало да няма проблем. Прав ли съм?
Кажете ако има и някакви други ефтини алтернативи за готово решение.
p.s. В моя случай помпата е с три степени 30W, 46W, 65W _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 0:13 Заглавие: UPS |
|
|
| Според мен няма да има проблем в работата на помпата но не ти казвам 100% защото не съм видял помпата. Но досега не съм чувал да има проблем с работата на помпа заради формата на сигнала. Поправял сум такива UPS-и, който са направени по супер елементарен начин със супер лош сигнал на изхода и няма проблеми. Помпите не са чувствителни към това. Според мен ще бачка със всякакъв UPS и твоята. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 0:16 Заглавие: UPS |
|
|
| А тези степени с какво се управляват с цифров или обикновен регулатор. Ако е цифров той може да има проблем при работа с UPS-а. |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 0:38 Заглавие: |
|
|
Помпата е Wilo точния модел така и не успях да го намеря.Не е с цифров регулатор мисля. Монофазен асинхронен по всяка вероятност.
Има пусков кондензатор 2uF. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 11:22 Заглавие: |
|
|
Ами аз мисля че няма да имаш проблеми.Единственият проблем който съм срещал при калпавите инвертори е че помпата бръмчи заради кофти форма на сигнала от инвертора и някои хора ги дразни това бръмчене,но да не забравяме че това е за аварийни ситуации  _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |
|