| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
нов Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 22:39 Заглавие: CD Technics sl-pg380a - проблем |
|
|
| Имам странен проблем с този модел плеър. когато е "студен" не прочита дисковете, след като постои включен известно време (промерно 5 мин.) заработва нормално и чете всякакви дискове (дори и много надрани и черни) а вчера като го разглобих забелязах че като нагрея с сешуар гъвкавата платка под лазера (с трите SMD транзистора) тръгва веднага. Всички напрежения са в норма по интегралите на сервото и усилвателя на лазера. Надявам се някой да има идея какво става. Възможно ли е да е от самия лазер? Като часове не е работил много. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 14:35 Заглавие: Re: CD Technics sl-pg380a - проблем |
|
|
| нов написа: | | Имам странен проблем с този модел плеър. когато е "студен" не прочита дисковете, след като постои включен известно време (промерно 5 мин.) заработва нормално и чете всякакви дискове (дори и много надрани и черни) а вчера като го разглобих забелязах че като нагрея с сешуар гъвкавата платка под лазера (с трите SMD транзистора) тръгва веднага. Всички напрежения са в норма по интегралите на сервото и усилвателя на лазера. Надявам се някой да има идея какво става. Възможно ли е да е от самия лазер? Като часове не е работил много. |
Сменяй лазера ! |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 22:03 Заглавие: |
|
|
| Може да е "студена спойка" или прекъснат лентов кабел на лазарната глава. Пробвай да презапоиш кондензаторите и тримера на главата. |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 7:31 Заглавие: |
|
|
| по принцип тези техникси имат сполучливи лазерни глави /за разлика от сони/.така че премери лентовия кабел-и както ти каза колегата припои елементите на малката платка.махни пластмасовото капаче на лещата и почисти призмата-това някой път много помага.но ако не си се занимавал-недей, защото може да повредиш лаз. глава. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 12:23 Заглавие: |
|
|
| remi написа: | | по принцип тези техникси имат сполучливи лазерни глави /за разлика от сони/.така че премери лентовия кабел-и както ти каза колегата припои елементите на малката платка.махни пластмасовото капаче на лещата и почисти призмата-това някой път много помага.но ако не си се занимавал-недей, защото може да повредиш лаз. глава. |
Според мен лазерната глава си е заминала, щом иска подгряване за да тръгне да чете. |
|
|
 |
нов Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 20:43 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговорите. И на мен не ми се вярва да е лазера. Този техникс го имам от нов от магазина и знам колко е работил - я има 100 часа я няма. За това ще презапоя и прегледам всичко по лентовия кабел и ще ви кажа какви са резултатите. А може ли по подробно да опишите как се почиства призмата, или да дадете линк към някоя страница. чувал съм го но никога не съм го правил. А наистина беше събрал доста прах вътре. Благодаря предварително. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
|
|
 |
нов Гост
|