| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
toni_21 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 21:22 Заглавие: Помощ за реле-GSM |
|
|
| Здравейте значи почнал съм да правя устройтво което рестартира или просто прекъсва напрежението.То се състой от един GSM от който съм извадил от вибрацията напрежението и искам да използвам това напрежение от вибрацията на телефона с едно реле да прекъсва когато се позвани на телефона.Но вапроса ми е следният според вас какво реле трябва да използвам че наистина не мога да се сетя мисля че около 2.1V но май няма такова моля помагайте. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 21:35 Заглавие: |
|
|
| Ти с това напрежение няма да управляваш дирекно релето, а ще управляваш транзисторен ключ, който ще включва и изключва релето. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 21:40 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | Ти с това напрежение няма да управляваш дирекно релето, а ще управляваш транзисторен ключ, който ще включва и изключва релето. |
Сега ще вземе да му създадеш главобол и да не може да спи и да разсъждава цяла нощ! |
|
|
 |
toni_21 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 21:43 Заглавие: ре |
|
|
| И ас това си мислех но незнам от каде да намеря тази схема тарсих в google но като незнам какво точно се пише нали се сещате че 2 часа нищо и се побарквам.много ще сам ви благодарен ако някой може да ми помогне много мерси отново |
|
|
 |
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 7:54 Заглавие: |
|
|
И после на първа страница " Поредният............."  |
|
|
 |
toni_21 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 20:52 Заглавие: |
|
|
| виждам че никой не би искал да ми помогне. Затворете темата.мерси |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 21:24 Заглавие: |
|
|
Нещо от сорта на:
 |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 19:21 Заглавие: |
|
|
Здрасти не ти трябва да изкормваш телефона, можеш да ползваш сигнала за повикване като си направиш един микрофонен изключвател като ползваш тази схема http://www.neomontana.dir.bg/kit78.htm _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 3:20 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Аз мисля че по удачно е да се вземе сигнал от осветлението на GSM а тъй като има задържане.За рестарт на устрайства чрез спиране на напрежението за захранване обикновенно е необходимо време през което да се разредят кондензаторите.Варианта с микрофонната схема може да се ползва само ако звъненето не пречи.В схемата предложена от eler аз бих добавил електролитен С м/у базата и маса и диодче преди R а. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 21:45 Заглавие: |
|
|
Вероятно става въпрос за дистанционно рестартиране на суич. Проблемът се решава най-лесно с оптрон, свързан към вибрацията и подходяща електроника за управление на релето. Така се предпазва телефончето от повреда, тъй като е галванично отделено от управляваната верига. Естествено то трябва да бъде в режим на подзаряд на батерията. Правил съм подобна схема и работи без грешка. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
|