Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какво ми е нужно за да прекрам оптика от София до Враца?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
johny
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 13:59    Заглавие: Какво ми е нужно за да прекрам оптика от София до Враца? Отговорете с цитат

Заглавието направо на въпрос Smile
Ако има някой добър човечец да ми обясни някой неща. Интересува ме какво ми е нужно за да прекарам оптичен кабел от София до Враца, каква е цената, и каква е скоростта?

Намирам цени само на кабели по 3м, никъде не намирам скоростта на трансфер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Shtur
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 16:09    Заглавие: Re: Какво ми е нужно за да прекрам оптика от София до Враца? Отговорете с цитат

johny написа:
Заглавието направо на въпрос Smile
Ако има някой добър човечец да ми обясни някой неща. Интересува ме какво ми е нужно за да прекарам оптичен кабел от София до Враца, каква е цената, и каква е скоростта?

Намирам цени само на кабели по 3м, никъде не намирам скоростта на трансфер.

Зависи от това колко влакна ще са в оптиката и какво обурудване ще използващ , на 1 влакно може със по скъпо обурудване да постигнеш до няколко GB трансфер, а може да ползваш просто медиа конвертор който може да е или 100 или направо за 1Г bit/s Smile
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

много пари, ама наистина много.

Малцина са (и това са все пак наи-големите 2-ма 3-ма в България) които се осмеляват да прокарват междуградски трасета.

За кратка справка:
1) кабел - примерно около 1 лв/метър
2) полагане с прокопаване на канална мрежа - минимум 10лв/метър
ретранслатори през 10-20км - те не са много скъпи като устройства, но трябва да се осигури точка, захранване, някакъв вид охрана .... и т.н.
3) разрешително за цялата тая операция - незнам колко е, ама няма да е малко
4) резрешение за ползване на каналната мрежа на тунелите по магистралата....

Само с кабелите и работата, без необходимите разрешителни цената отива над милион.

П.С. Скоростта зависи най-вече от устройствата които за такова разстояние са сравнително малко перо от цената и може да бъде 100Мбит, 1ГБит, 10ГБит.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 9:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Цяла България е опасана с оптика .Поинтересувай се някой няма ли свободни влакна в желаното от теб направление - хем по-бързо , хем по-евтино а и не мислиш за подръжка . Ако питаш сериозно , разбира се .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
daminad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Somewhere in time

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 22:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да хората ти го казаха:
Нжни са ти три неща:
1. Пари
2. Пари
3. ИИИ Безкраен оптимизъм... Laughing

Както и да е шегата на страна.
Значи с един приятел правихме Опто-телефон и ползвахме оптофибри за по бързо и по качествено...
Та искам да кайа че оптофибъра е все още доста капризна техника за големи разстояния.
За 100 метра ни взеха 175 лева с деве жила на фибъра... Скъпо си беше за двама тинейджъри. А и както по горе се спонема трябва ти и блок които преустановява затихващия сигнал.
иначе си е огромно удобство... Twisted Evil
Съвет от мен ползваи си нормалните Нет мрежи или пробваи с радио сигнал ... или нещо от сорта Rolling Eyes незнам.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети