| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 17:03 Заглавие: |
|
|
| И колко ти показва ампермера когато сложиш акумулатора на заряд. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vernam Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 10:50 Заглавие: |
|
|
в началото показва 20 А и после постепенно спада,но на някои акумулатори спада много бавно и диодите загряват много.
преди изправителя е 14 волта а след него 11-12.
питам за крушка как и защо се свързва?
налага ми се да зареждам акумулатора на едно БМВ Х5 и при него не се откачат клемите,та се притеснявам да не му издумкам нещо,като компютъра или аербеците. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 11:18 Заглавие: |
|
|
| Крушката ще ти служи като ограничител на тока.Връзваш я последователно на една от жиците/примерно взимаш плюса връзваш го на едната клема на лампата другата я връзваш на плюса на акомулатора /така тока че ти падне на 4-5 ампера ще се зарежда по бавно но няма да ти горят предпазителите а и за акомулаторите е така по добре. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 11:40 Заглавие: |
|
|
20 А са много ! Как няма да се претоварят зарядните. И какво точно им изгоря ? Това е макс заряден ток за акумулатор 200 А/ч т.е. една десета. Повече от една десета е недопустим за оловен акумулатор. Трябва да намалиш ток. На празен ход мериш по-малка стойност защото няма товар и диодите не се отпушват добре. Това не е проблем. При заряд е нормално напрежението да е над 12.6 В (номиналното на акумулатора) за да има потенциална разлика и да протича ток. Идеята да направиш реостат е добра и аз ти я препоръчвам, за да можеш плавно да регулираш зарядния ток.
И акумулатора наистина е хубаво да го смъкнеш или поне да откачиш плюсовата клема от БМВто, че да ти е по-сигурна работата. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 11:47 Заглавие: |
|
|
Какви майстори само правят BMW-X5 !! Боже ,боже ,колко мъка има по този свят ,божеее!!
Относно крушките -връзват ги във първичната на трафа ,това което е писал колегата Voiniski е малко пресилено ,простата сметка показва ,че при 5А една 60 ватова автомобилна крушка ще си свети и няма да остане напрежение за акумулатора ,ако е вързана във вторичната. |
|
|
 |
vernam Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 16:37 Заглавие: |
|
|
БМВ-то си е мое не го ремонтирам.(споко) ходил съм в сервиз на БМВ и там ми обясниха начина на зареждане,защото акумулаторът е на недостъпно място и единствения начин е с клемите които са изведени при двигателя.ако си мислиш че ще можеш да откриеш акумулаторът му се лъжеш мноого.
това на страна
кажете моля ви как мога да намаля тока за да не отиват толкова ампери.реостат имам но не знам как да го свържа. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 17:55 Заглавие: |
|
|
Най- лесният начин е обикновена фасунка свързана последователно на първичната намотка на трансформатора. На фасунката опитно се определя каква крушка за 220V да завиеш. Тя намаля зарядния ток и прави товарната права по- "мека". А 12 волта на празен ход е точно ефективната стойност на напрежението, което излиза от изправителя. С акумулатор добавяш и постоянна съставка, която измества ефективната стойност нагоре. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 18:27 Заглавие: |
|
|
<bobykafe> е прав за 12-теV. Като вържеш акумулатора той се явява грубо казано като филтър и затова мериш по-високо U. За да не ти изгарят зарядните трябва да ограничиш тока при първначалното включване на заряд на акумулатора <който в твоя случай е доста голям освен ако зарядното не е сметнато да издържа на такъв товар но от това което пишеш следва че това не е така>. Вече ти дадоха няколко примера как да ограничиш тока така че успех  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 18:37 Заглавие: |
|
|
Направо се чудя | Цитат: | Имам две зарядни за автомобилни акумулатори и започнаха да изгарят всяка седмица.едното е с диоди КД2021, а другото с грец 35А. сложил съм им алуминиева шина за охлаждане но пак загряват много.зареждам акумулатори на автомобили във автосалон и ми трябват всеки ден.сложих им предпазители но те се стопяват целите без да изгарят.
Моля дайте съвет,какво трябва да променя за да не изгарят зарядните.
и още нещо,като измеря напрежението на зарядното без товар е около 12 волта,а като закача акумулатора и го замеря е около 15 волта.от каде идва разликата.не би ли трябвало да е обратното | Съвета ми е купи си истински зарядни.Пусни във форума че търсиш зарядно за автомобил но да не е само траф и диоди и все някой ще ти предложи нещо.Защото зарядни от типа траф диоди доубиват акумулаторите. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 18:57 Заглавие: Re: Защо ми изгарят зарядните? |
|
|
Преди няколко поста преместих темата но като гледам продължава активното обсъждане.
Бих искал да попитам какъв трябва да е трафа на въпросното зарядно който при няколко волта разлика (ако са толкова де , което изобщо не е ясно) да става това:
| vernam написа: | | имам две зарядни за автомобилни акумулатори и започнаха да изгарят всяка седмица.едното е с диоди КД2021, а другото с грец 35А. сложил съм им алуминиева шина за охлаждане но пак загряват много. |
И какви са тези предпазители
| vernam написа: | сложих им предпазители но те се стопяват целите без да изгарят.
|
Да не са от пирони или ...?
Има и доста други неясни неща, ама те - друг път. |
|
|
 |
|