Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SHIVAKI STV208M4-измества честота
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 16:15    Заглавие: SHIVAKI STV208M4-измества честота Отговорете с цитат

Това е от онези SHIVAKI-та които постоянно търсят и не спират на канал,само че проблема при този е друг,настройва си намира ги каналите,запаметява ги,и след това работят нормално,но след като изключа телевизора при следващо включване каналите са изместени,донастройката ги донастройва,но става бавно и е неприятно.Тунера сменян,стаб. на 33В също,транзистора упр. варик.напреж.-също,резисторите и кондензаторите от транзистора също проверени,даже съм шунтирал и пътечката от транзистора до тунера.Вече ме съмнява процесора,моля за някакви съвети.

Последната промяна е направена от fikret на Чет Окт 12, 2006 16:24; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 16:21    Заглавие: Re: SHIWAKI STV208M4-измества честота Отговорете с цитат

fikret написа:
Това е от онези SHIWAKI-та които постоянно търсят и не спират на канал,само че проблема при този е друг,настройва си намира ги каналите,запаметява ги,и след това работят нормално,но след като изключа телевизора при следващо включване каналите са изместени,донастройката ги донастройва,но става бавно и е неприятно.Тунера сменян,стаб. на 33В също,транзистора упр. варик.напреж.-също,резисторите и кондензаторите от транзистора също проверени,даже съм шунтирал и пътечката от транзистора до тунера.Вече ме съмнява процесора,моля за някакви съвети.
Според мен проблема е в АДЧ.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

И според другаря Коцев проблема е във филтъра на АДЧто. Rolling Eyes
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 20:09    Заглавие: Re: SHIVAKI STV208M4-измества честота Отговорете с цитат

fikret написа:
донастройката ги донастройва

А според мен не е от АДЧ. Но от какво може да е и аз незнам. Sad
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Сто процента повредата е в телевизора Wink Скоро имах същия случай с един AKAI .Избера си програмите запаметя ги и цял си работи без проблем си ги сменям .Като отида на другата сутрин и го пусна айде отишъл коня в ряката . Само едни мрежи по екрана и дрезгав звук. Врътна малко АДЧто и картината си дойде нормална и пак така си работи цял ден . Накрая дойде един друг такъв AKAI и като размених филтрите спря разтройването.
Не споря тук може и да има друго нещо но Фикрет беше обещал че ще дойде на Сливен а не дойде и ето ти му проблем Wink
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 11:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е в туй проблема,АДЧ-то ги донастройва точно,но става така сякаш не са настроени точно и АДЧ-то трябва да ги донастройва,на някои програми става бързо,но на дециметровия обхват където програмите са избягали много става много бавно.
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 15:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема се оказа в тунерите,при едно и също напрежение,след загряването на тунера си измества честотата,и ако го оставим без да е обвързано с АДЧ,се вижда как плува честотата.Това е с нов тунер,сега смятам да купя друг модел.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 23:51    Заглавие: Отговорете с цитат

АДЧ-то захваща по-бавно програмите, когато му е широка честотната лента за захващане. Преди да купиш трети тунер опитай да свиеш делта f с L203 и виж какъв е ефекта. Успех!
Върнете се в началото
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Пон Окт 16, 2006 14:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Дрън-дрън
тунера си е съвсем наред,бе колега.Напрежението е стабилно,защото процесора се стреми да го държи стабилно поради изместването на АДЧ-то
извади опорния филтър за АДЧ-то,разкарай кондензатора в основата му и сложи външен 50-70пф,смени сърцевината и си готов.
Успех
Тази тема е разисквана стотици пъти..
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пон Окт 16, 2006 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

angele написа:
Дрън-дрън
тунера си е съвсем наред,бе колега.Напрежението е стабилно,защото процесора се стреми да го държи стабилно поради изместването на АДЧ-то
извади опорния филтър за АДЧ-то,разкарай кондензатора в основата му и сложи външен 50-70пф,смени сърцевината и си готов.
Успех
Тази тема е разисквана стотици пъти..

Странно защо, но и аз така мисля Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети