| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 20:07 Заглавие: |
|
|
Моето зарядно е направено да зарежда акумулатори само на Фиат Пунто и на Мерцедес Направено преди 15 години от два трафа на телевизор Юност свързани успоредно и една селенова клетка. До сега нито трафове са горяли нито селеновия стълб е пробивал. Аз малко се учудвам на този голям ампераж с който зарежда колегата. По моите науки пък и от практика го знам че с колкото по малък ампераж и по дълго време се зарежда един акумулатор толкова по добре за него и по се зарежда. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 20:53 Заглавие: |
|
|
коцев а ти как го правиш малкия ампераж може би със здрав акумулатор  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 20:58 Заглавие: |
|
|
Незнам дали си виждал трафове на Юност но при тях не може да се извади голям ампераж защото ще подпуши трафа.Двата свързани успоредно изкарват около 4-5 ампера ток и 14-15волта напрежение.До сега за толкова години не съм имал проблем и акумулаторите са се зареждали идеално. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 21:03 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | Незнам дали си виждал трафове на Юност но при тях не може да се извади голям ампераж защото ще подпуши трафа.Двата свързани успоредно изкарват около 4-5 ампера ток и 14-15волта напрежение.До сега за толкова години не съм имал проблем и акумулаторите са се зареждали идеално. | Даже и 3 ампера можеш да изкараш ама прочете ли 1 пост 12в без товар какво да говорим повече  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 21:11 Заглавие: |
|
|
Аз даже оставам с убеждението че неговото зарядно въобще не работи и затова мери 12в на празен ход а като го включи му показва 14-15в .Тия 14-15 волта са напрежението на акумулатора и ако и уреда му е фалшив ето ти такива показания.Акумулатора вместо да се зарежда то се разрежда чрез зарядното и го гори .Тъй си мисля аз но докато не се види нагледно нищо не мога да кажа. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 21:23 Заглавие: Избрани бисери ... |
|
|
| vernam написа: | | ...зареждам акумулатори на автомобили във автосалон ... |
За какво става дума (или автосалон означава и нещо друго) след като :
| vernam написа: | | ... и ми трябват всеки ден... |
и
| vernam написа: | схемта е много проста и всички я знаят.едното зарядно е само с 4 диода и един ампермер на изхода.
другото е с грец и мисля че се свързва само по един начин.и то има ампермер. |
и | vernam написа: | а как става това с крушка за фарове? как се свързва и за какво служи?
зарядните ги ползвам от 6 години и не са ми правили проблем досега,сигурно е от това че сега ги ползвам по често. |
и | vernam написа: | в началото показва 20 А и после постепенно спада,но на някои акумулатори спада много бавно и диодите загряват много.
преди изправителя е 14 волта а след него 11-12.
....
налага ми се да зареждам акумулатора на едно БМВ Х5 и при него не се откачат клемите,та се притеснявам да не му издумкам нещо,като компютъра или аербеците. |
и изведнъж | vernam написа: | БМВ-то си е мое не го ремонтирам.(споко) ходил съм в сервиз на БМВ и там ми обясниха начина на зареждане,защото акумулаторът е на недостъпно място и единствения начин е с клемите които са изведени при двигателя.ако си мислиш че ще можеш да откриеш акумулаторът му се лъжеш мноого.
това на страна
кажете моля ви как мога да намаля тока за да не отиват толкова ампери.реостат имам но не знам как да го свържа. |
Ще продължаваме ли?
Или да слагам катинара???
Последната промяна е направена от RC на Чет Окт 12, 2006 21:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 21:25 Заглавие: |
|
|
| ДАВАЙ |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 21:28 Заглавие: |
|
|
| Само да отбележа -колко сме бедни -собственик на Х5 няма пари да си купи свестно зарядно устройство! Нямам думи! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 21:35 Заглавие: |
|
|
Мда..
Скъпи на триците и евтини на брашното (ако поне част от написаното е истина).
Приключихме я! |
|
|
 |
|