|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
naskoni Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 16:04 Заглавие: |
|
|
| колеги благодаря на всички смених с нова батерия и пак същият надпис,ресетвах биоса вадих батерията кво ли не правих и изведнъж чудо оправи се и си тръгна всичко.А тва захранване с което не тръгваше е от по стар комп 250 вата за П2 350MHz и с него не иска да тръгне и затова не е искало да запали монитора а захранването е АТХ на др комп работи.Сега си помни всичко.Заблудило мее тва захранване а аз май не сам го пробвал преди на др и така седя компа 6 месеца.Закривам темата |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
badamadafaka Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 05, 2006 14:06 Заглавие: CMOS memory size worng... |
|
|
Тези дъна имат тези симптоми от мънички . Преди година и при мен се получи същото...какво ли не пробвах - захранване,нова батерия, reset, флаш с други версии но нищо не помогна. В крайна сметка проблема изчезваше след хиляди ресети на биоса и сякакви други комбинации от настройки, но на сутринта машината отново не успяваше да стартира и всичко започваше от начало. Стигна се до положение в което сутрин дъното вобще не стартираше и пц-то изглеждаше умряло. Започна да ми прави впечетление, че индикатора на харда свети нон-стоп но след 10мин. изгасва??? wtf си казвам и след натискане на бутона ресет системата сработваше и се започваше с ядовете по биоса. След сякакви комбинации м/у настройките, 1 на 100 биоса се записваше коректно и всичко бе ок до следващия shutdown. След ровене в нета за това дъно и този проблем всичко си дойде на мястото - производствен дефект, нищо изгоряло или потребителски гаф! Цялата работа се въртеше около температурата на chipset-a, просто в един диапзаон от градуси системата губи стабилност и се почва с магариите. Решение намерих в нет-а, с помоща на резистор се сваля леко напрежението на chipset-a и по този начин излизаше от "черната дупка" . Друг вариянт беше една настройка в биос-а да се променя първа и така да се записва /DRAM TIMING CONFIGURATION./ цялостен setup. Настройката е във второто меню и трябва винаги да е в позиция SAFE !!! След като тя се постваи в SAFE всичко си идва на мястото - биоса-а се записва коректно няма CMOS memory size wrong или coms battery low, въпреки че батерията ми е нова чат пат когато спре напрежението за повече от 1 час лъсват пак същите грешки или просто като го "ухапят" дъно се събуждам с тази грешка. Но е по-добре от колкото да го хвърлиш на боклука  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 15:13 Заглавие: |
|
|
badamadafaka
Гост
Пуснато на: Чет Окт 05, 2006 3:06 pm Заглавие: CMOS memory size worng...
--------------------------------------------------------------------------------
Тези дъна имат тези симптоми от мънички . Преди година и при мен се получи същото...какво ли не пробвах - захранване,нова батерия, reset, флаш с други версии но нищо не помогна. В крайна сметка проблема изчезваше след хиляди ресети на биоса и сякакви други комбинации от настройки, но на сутринта машината отново не успяваше да стартира и всичко започваше от начало. Стигна се до положение в което сутрин дъното вобще не стартираше и пц-то изглеждаше умряло. Започна да ми прави впечетление, че индикатора на харда свети нон-стоп но след 10мин. изгасва??? wtf си казвам и след натискане на бутона ресет системата сработваше и се започваше с ядовете по биоса. След сякакви комбинации м/у настройките, 1 на 100 биоса се записваше коректно и всичко бе ок до следващия shutdown. След ровене в нета за това дъно и този проблем всичко си дойде на мястото - производствен дефект, нищо изгоряло или потребителски гаф! Цялата работа се въртеше около температурата на chipset-a, просто в един диапзаон от градуси системата губи стабилност и се почва с магариите. Решение намерих в нет-а, с помоща на резистор се сваля леко напрежението на chipset-a и по този начин излизаше от "черната дупка" . Друг вариянт беше една настройка в биос-а да се променя първа и така да се записва /DRAM TIMING CONFIGURATION./ цялостен setup. Настройката е във второто меню и трябва винаги да е в позиция SAFE !!! След като тя се постваи в SAFE всичко си идва на мястото - биоса-а се записва коректно няма CMOS memory size wrong или coms battery low, въпреки че батерията ми е нова чат пат когато спре напрежението за повече от 1 час лъсват пак същите грешки или просто като го "ухапят" дъно се събуждам с тази грешка. Но е по-добре от колкото да го хвърлиш на боклука
ОКАЗА се колеги че мойто дъно прави абсолютно сащият проблем,след гасене започва пак всичко отначало и най важното забелязах че батерията се разрежда и пада,сложих др по голяма литиева батерия 3,2 волта и като я сложа започва да помни настройките и разпознава правилно процесора ,а той е 900 МХц и започва да зарежда нормално,след като се изгаси и постои малко ,батерията пада и ако е стоял няколко часа да не работи след като го включа не пали монитора харда свети няколко мин и след тва гасне и сам включва монитора и пише сащите грешки и че е слаба батерията,следва рестарт и др батерия и всичко трагва.Трябва ли тази батерия да се зарежда,аз мисля че не трябва,по дъното съм мерил елементите няма нищо изгоряло или прекъснало около батерията |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 15:20 Заглавие: |
|
|
| Тези батерии не се зареждат едно време на старите дъна им слагах 1,5в 3батерии R6 и бачкаха безотказно.Но по добре опитай с акумулаторни защото са 1,2в. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 15:23 Заглавие: |
|
|
| Колега (badamadafaka) къде се слага този резистор имаш ли някаква схема останала |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 20:58 Заглавие: |
|
|
| Какво консумира дъното от батерията,без да е свързано каквото и да било към него и ако дадете точната марка на платката и фирмата производител ще е по лесно да се помогне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 7:48 Заглавие: |
|
|
| Дъното е Elitegroup K7S5A ,за консумация не съм мерил,но 6те измеря.Като се включи машината до батерията не отива никакво напрежение а и няма как защото има сварзани диоди в посока от + на батерията към дъното. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 18:41 Заглавие: |
|
|
| Мисля че в предния си пост писах че тези батерии не се зареждат затова има диод.Пробвай със 3 батерии гаранция че ще стане. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 21:34 Заглавие: |
|
|
| Bios flash |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 14, 2006 17:54 Заглавие: |
|
|
Проблема открих че е в батерията,когато батерията е повече от 3,5 волта работи.
консумацията когато работи компа е 2mA,а когато е изключен е 2.3mA,което ми се струва че едоста голямо ,незнам откаде се разрежда батерията.
Сега в момента съм сложил 3х1,5 волта и работи ,но нз до кога,докато се разреди.
Кажете от какво може да се разрежда и дали тва е нормална консумация |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|