| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stenli Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 10:49 Заглавие: TV "Panasonic" TX2166T- захранване |
|
|
Здравейте! Колеги имам сериозен проблем със захранването на един TV "Panasonic". "Panasonica" е "гръмотевичен", след възстановяване на захранването и смяна на процесора започна да се включва ( ON - STBY).
Проблема е, че на 1-во кр. на SE090-напрежението е 140V, на 2-ро е 8,0V. Три дни се боря като "прасе с тиква" и никакъв резултат. Сменям 3 бр. SE090(с различни серии), паралелния тиристор, 2бр. 47Mf/50, оптрона...
Ако някой колега е имал подобен проблем, ще му бъда много благодарен за едно "рамо"
Телевизора е "Panasonic" TX2166T шаси MX-3 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 12:00 Заглавие: |
|
|
Според мен има малко варианти да е така. Прекъснал R836 или утечка в С811 С832. Даже втория вариант отпада, при него би трябвало да се отпуши транзистора на оптрона, и напрежение да няма. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Stenli Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 12:35 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Според мен има малко варианти да е така. Прекъснал R836 или утечка в С811 С832. Даже втория вариант отпада, при него би трябвало да се отпуши транзистора на оптрона, и напрежение да няма. |
Няма такъв R836, да не е R826 (22 OM)....сменено е. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 12:41 Заглавие: |
|
|
| Stenli написа: | | mitachi написа: | | Според мен има малко варианти да е така. Прекъснал R836 или утечка в С811 С832. Даже втория вариант отпада, при него би трябвало да се отпуши транзистора на оптрона, и напрежение да няма. |
Извинявам се, моя грешка R832 - 5.6к/1/2w което е от 90в. към оптрона. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Stenli Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 12:45 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Stenli написа: | | mitachi написа: | | Според мен има малко варианти да е така. Прекъснал R836 или утечка в С811 С832. Даже втория вариант отпада, при него би трябвало да се отпуши транзистора на оптрона, и напрежение да няма. |
Извинявам се, моя грешка R832 - 5.6к/1/2w което е от 90в. към оптрона. |
Мерил съм го - здраво е, но ще го сменя. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 12:50 Заглавие: |
|
|
Също дай накъсо транзистора на оптрона за да се ориентираш. Захранването трябва да спре, или поне да е ниско напрежението. Това ще те ориентира в коя част е проблема. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Stenli Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 12:53 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Също дай накъсо транзистора на оптрона за да се ориентираш. Захранването трябва да спре, или поне да е ниско напрежението. Това ще те ориентира в коя част е проблема. |
О.К. Ще пробвам. |
|
|
 |
Stenli Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 22:42 Заглавие: |
|
|
| Stenli написа: | | mitachi написа: | | Също дай накъсо транзистора на оптрона за да се ориентираш. Захранването трябва да спре, или поне да е ниско напрежението. Това ще те ориентира в коя част е проблема. |
О.К. Ще пробвам. |
Никакъв ефект..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 22:44 Заглавие: |
|
|
| Stenli написа: | | Stenli написа: | | mitachi написа: | | Също дай накъсо транзистора на оптрона за да се ориентираш. Захранването трябва да спре, или поне да е ниско напрежението. Това ще те ориентира в коя част е проблема. |
О.К. Ще пробвам. |
Никакъв ефект..... |
В какъв смисъл никакъв ефект? Като се даде оптрона на късо, пак ли е високо напрежението? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Stenli Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 23:12 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Stenli написа: | | Stenli написа: | | mitachi написа: | | Също дай накъсо транзистора на оптрона за да се ориентираш. Захранването трябва да спре, или поне да е ниско напрежението. Това ще те ориентира в коя част е проблема. |
О.К. Ще пробвам. |
Никакъв ефект..... |
В какъв смисъл никакъв ефект? Като се даде оптрона на късо, пак ли е високо напрежението? |
Напрежението не се променя (остава висока) |
|
|
 |
|