Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблеми с оптика на CD

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Юни 19, 2004 20:34    Заглавие: Проблеми с оптика на CD Отговорете с цитат

Имам проблеми с оптика на CD на SONY HCD-GR7 с оптика HSS-213D-при първоначалния преглед се виждаше ,че CDто не познава че има диск и мотора на шпиндела не въртеше.Усъмних се в оптиката и я замених с HSS-213C която е същата само че няма капаче което да скрива лещата.НЯМАШЕ РЕЗУЛТАТ.Не се забелязва светене на лазера,няма движение на лещата,не познава че има диск,не се движат и двата мотора,има захранване на BA5941FP.Дайте ми някакав съвет и ако може схема на HCD-GR7 или на друга уредба с такава оптика!
[email protected]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 19, 2004 20:44    Заглавие: HSS213 Отговорете с цитат

Да не би да си забравил да махнеш защитната капка калай която окъсява две площадки на гъвкавата платка!?
Върнете се в началото
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Юни 19, 2004 22:05    Заглавие: защита Отговорете с цитат

Махната е Smile Съмнявам се във BA5941FP ,но не съм сигурен.Другото, което забелязах е ,че не винаги прибира оптиката до шпиндела,ако съм я преместил ръчно!Нормално ли е?
Върнете се в началото
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Юни 20, 2004 12:48    Заглавие: Отговорете с цитат

В повечето случай като твоя се оказва прекъснат лентовия кабел.При мерене ОК но когато се сгъне започват ядовете.
Върнете се в началото
ka6pirovski
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 27, 2004 16:22    Заглавие: Отговорете с цитат

със същия модел и аз имах същия проблем това което бе казано по горе го бях направил и аз се осъмних в лентовия кабел но промяна нямаше всичко друго беше на ред при вкарване на диска го завърташе, лазера го нямаше окото правеше движения на горе на долу и до там на дисплея излизаше надпис няма диск. тогава не намерих схема на този модел и се оказах безпомощен Sad явно това си е проблем при повечето сонита вапросната уредба след това отиде в фирмен сервиз на сони работи 2 месеца и пак същото. Не искам да те отчайвам напротив желая ти успех Smileи искам да те помоля дали ще може след като тръгне сонито да споделиш какав е бил проблема защото аз така и неуспях.. УСПЕХ.......
Върнете се в началото
Elmech
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Юни 28, 2004 19:20    Заглавие: съвет Отговорете с цитат

след като преместиш ръчно оптиката, при затваряне на шейната със СД-то трябва оптиката да се прибере до упор. Ако не го прави- провери контакта за начално положение, контакта за прибрана шейна.
Ако пак не мести оптиката провери захранване, процесор (поне за генерации).Но в никакъв случай не от оптиката (лазера), ако няма движение.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Юни 28, 2004 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Има голяма опасност ако си купил нова оптика да си попаднал на менте нещо в последните месеци не мога да манеря свестни KSS 213 ако тръгне е чудо и след около месец се връща по зле отколкото е била старата имам един въпрос уредбата с колко диска е и още нещо провери микроконтактите под оптиката дали не са зацапани те са 2 на брои Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gena
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 16:58    Заглавие: KSS-213D/Q-NP Отговорете с цитат

И аз имам проблем с тези дървета, но с модел MHC-R500CEU. Той е с оптика KSS213D/Q-NP и CD Mechanism type CDM38LH-5BD32L. Изрових Service manual за HCD-GRX5 и RX66, но там са само платките без механиките и part numbers. Предеполагам, че и Вашата HCD-GR7 е от това поколение. Tези модели са със същата оптика KSS213D/Q-NP, но за съжаление са с друг CD Mechanism type.
Посочени са два вида: CDM38L-5BD29AL и CDM38LH-5BD29AL. Тези механизми се ползват и в модел HCD-H991AV.
Мога да ви пратя ръководствата на e-mail, но имайте в предвид, че са с големина около 4 MB.
Можете ли да ми обясните или да ми кажете какво се прави, когато се сменя оптиката с нова - какви мостове се махат, къде се намират и т.н.? Необходима ли е някаква специфична настройка след замяната? Не се притеснявайте, нямам сервиз и нямам намерение да взема хляба на някого. Просто ми е интересно как след като 3 пъти системата Sony MHC-R500CEU в гаранция е ходила в Централния сервиз на Sony в София, два пъти са сменяли оптиката ( поне така са казали на моя приятел - "късметлия" ) продължава да има същия проблем. Те Sony никога не са се славели с оптиките си, но това е просто върхът!
Върнете се в началото
RaMzEz`
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 19:46    Заглавие: Re: Проблеми с оптика на CD Отговорете с цитат

здравейте колеги.няма да коментирам оптиките на сони,провери дали ти свети лазера,след това лентовия кабел много често прекъсват,след това провери изкючвателите.предполагал че проблема е в тази верига.и мога да ти препоръчам да сложиш оптика на SAMSUNG по точно SOH-AD3 за мен те са най-добри.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 14:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Само оптика с метални втулки и пак не е гаранциял
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети