|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 23:29 Заглавие: |
|
|
Пратих в пощата една картинка, в която съм защриховал областа в която да се насочите. Явно вторичната страна на захранването , няма проблем. Не може, след като се даде оптрона на късо, и напрежението да е високо! Някъде пропускате нещо дребно. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stenli Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 23:35 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Пратих в пощата една картинка, в която съм защриховал областа в която да се насочите. Явно вторичната страна на захранването , няма проблем. Не може, след като се даде оптрона на късо, и напрежението да е високо! Някъде пропускате нещо дребно. |
Благодаря, точно там "ровя". Ще продължа утре. В Руските форуми, открих на няколко места описан този дефект, но никъде темата не е завършена. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 15, 2006 3:06 Заглавие: |
|
|
| Stenli написа: | | mitachi написа: | | Stenli написа: | | Stenli написа: | | mitachi написа: | | Също дай накъсо транзистора на оптрона за да се ориентираш. Захранването трябва да спре, или поне да е ниско напрежението. Това ще те ориентира в коя част е проблема. |
О.К. Ще пробвам. |
Никакъв ефект..... |
В какъв смисъл никакъв ефект? Като се даде оптрона на късо, пак ли е високо напрежението? |
Напрежението не се променя (остава висока) | Напълно нормално е да няма промяна, ако е редовен оптрона. Транзистора трябва да е накъсо, ако от едната страна на оптрона има 140V, а от другата 8V, както си писал по-горе. Провери защо Q802 и Q805 не запушват Q801. Успех! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|