Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Скачане на тръбите на нов климатик
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 21:08    Заглавие: Скачане на тръбите на нов климатик Отговорете с цитат

Колеги, купих си климатик, но поради много причини реших да плюя на гаранцията и да си го поставя сам.
Климатика е Snaige 18BTU. Газ R22. Обясниха ми горе долу кое как да направя, но останаха свързването и пускането на газта в тръбите.
Тази газ била тежка и трудно изпускала. Направиха ми конусите на тръбите. Остана самото свързване и по-точно как да пусна газта от крановете. Нали ако не се вакумира ще остане въздух във ватрешното тяло и в 3 метровите тръби.
Въпроса ми е как става самото обезвъздушаване и кой кран първо трябва да се пусне - на дебелата тръба или на тънката.
Просто ще съм благодарен за малко инфо, щото по тази хладилна техника и в частност тръбите съм гола вода.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Изобщо не е проблема в отварянето на крановете. В инструкцията на климатика, върви пълно описание за монтаж. Друг е въпроса, че в момента в който монтирате климатика, забравяте за гаранцията. Ако имате тая смелост, и имате пълното оборудване за тая дейност, не мислете чак толкова много. Вече сте напред с 1000лв. В смисъл че сте готов да поемете и други монтажи! Ще си говорим пак след 3год.
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Изобщо не е проблема в отварянето на крановете. В инструкцията на климатика, върви пълно описание за монтаж. Друг е въпроса, че в момента в който монтирате климатика, забравяте за гаранцията. Ако имате тая смелост, и имате пълното оборудване за тая дейност, не мислете чак толкова много. Вече сте напред с 1000лв. В смисъл че сте готов да поемете и други монтажи! Ще си говорим пак след 3год.

Хм. Лошото е че този климатик няма инструкция за монтаж. Явно нарочно не я дават.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 14:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Скъперника плаща два пъти...Не си прави експерименти с твоя климатик-прецакай първо някой чужд-по-евтино е.А и марката СНАЙГЕ е най- "качественната".Така,че майната и на гаранцията..
Успех!
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 17:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Е ее не е чак такава философия проблема сигурно не е в парите а че ще го монтират след една седмица.До колкото си спомням когато си монтирах моите климатици се замислих и като огледах кранчетата се разбра всичко.На едното кранче трябва да имаш изпускателна игла.Развиваш със шестограм крана на другата тръба след това натискаш иглата да излезе въздуха докато усетиш фреона това трябва да е за няколко секунди.След като пуснеш иглата развии кранчето което е до иглата и сложе тапите върху кранчетата .Това е принципа ако самото изпълнение е нещо по различно просто осмисли това което съм написъл и го приложи при теб.Естественно преди това трябва да се стегнал добре гаиките на медните тръби като държиш контра с друг ключ за да не изкъртиш някои накраиник. Very Happy
forum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

AZ СЪМ ВИЖДАЛ ЧЕ ПОЛЗВАТ ПОМПА С КОЯТО ИЗТЕГЛЯТ ВЪЗДУХА И СЛЕД ТОВА ИЛИ ПРЕДИ ПОДГОТВЯТ ВХОДА И ИЗХОДА НА МЕДНИТЕ ТРЪБИ. това за МЕДНИТЕ ТРЪБИ Е МНОГО ВАЖНО.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички. Днес колега, който монтира, но нямаше време ми обясни какво да направя.
След скачването на тръбите се развива крана на по-малката тръба, като крана на голямата остава завит. После както казахте по-горе през иглата се изпуска въздуха, докато се усети газта и се пуска иглата. Най-накрая се развива крана на голямата тръба и се завиват обратно гайките на крановете и иглата и START.
Всичко направих и климатика тръгна без пролблем. Топли доста и охлажда отлично. Остава да го видим зимата дали ще топли.

Пък що се отнася до качеството на Snaige - дядо ми има фризер Snaige и го купи преди 15 години. От тогава никога не е изключвал и не знае какво е туй техник. Дано и климатика да е със същото качество.
Върнете се в началото
Литва
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 22:03    Заглавие: Снайге... Отговорете с цитат

Снайге се призвеждат в Литва. Не съм сигурен, дали не е член на ЕС много преди БГ. След всичкия китайски боклук, може да се окаже, че са много по-добри. Погледнете Горение...
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 22:07    Заглавие: Re: Снайге... Отговорете с цитат

Литва написа:
Снайге се призвеждат в Литва. Не съм сигурен, дали не е член на ЕС много преди БГ. След всичкия китайски боклук, може да се окаже, че са много по-добри. Погледнете Горение...
Имам няколко монтирани климатика Снаиге тази година но по изработка са си типично китаиски и то от ниския клас подобни на НЕО КРАУН ЕЛИТ и НИПОН Та колегата със дядовия хладилник които 15 години не е виждал техник може само да мечтае климатика му да изкара поне 5 години без проблем Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 15, 2006 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще гледаме. За сега работи добре и без проблем. Той 5 да изкара нататък ще му мислим.
На кашона пише производител EU, така че дано да не е от ментетата.
Надявам се да е латвийски. Иначе компресора вътре му гледах има табелка HITACHI - ако може да и се вярва. Smile

http://densi.bg/index.php?menu=3&div=КЛИМАТИЗАЦИЯ&cat=КЛИМАТИК&product_id=7498

Eто това е машинката.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети