| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 15:18 Заглавие: Странно виене от колоните в колата |
|
|
Както се вижда от заглавието имам проблем със странно виене от колоните. Височината на звука (не силата) зависи от оборотите на двигателя, т.е. това виене го няма ако двигателя не работи. Също така очевидно не е от двигателя, защото при изключен плейър не се чува. Имаше го и при старото ми китайско касетофонче, като тогава мислех, че е от него. Сега обаче като сложих Sony CDX GT200, виенето си остана, което ме кара да мисля, че някъде по кабелите вероятно се индуцират разни тоци, които го предизвикват. Самият звук е достатъчно тих, и не се чува когато върви някаква музика, но в паузите се чува и дразни. Друго, което ме притеснява е че може евентуално тези индуцирани напрежения да повредят плейъра.
Въпросът ми е какво може да се направи?
В друг форум ми казаха, че проблема може би е от захранването и някакъв филтър там ще го реши, но не мога да намеря такъв да се продава, нито пък се натъкнах на схеми. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 15:30 Заглавие: |
|
|
-Често срещан "дефект" особено ако устройството е поставено във руски автомобил??? значи щом е виене а не пукане(броене на оборотите), смущението идва от генераторът! Лошите "маси" причинени от "гниенето" на купето също оказват влияние.
Мисля че имах някъде схемичка на такъв обезшумител който "скалъпявахме " някога когато нямаше да се продават по магазините!
Съставен е от дросел, проходен кондензатор..и??? ще я потърся и ще ти я пратя, но не е зле да се види и генераторът на автомобилът! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 16:17 Заглавие: |
|
|
| Пояснение: колата е VW Polo 1992, и съм склонен да се съглася за генератора, тъй като съм замервал и по-ниско от нормалното напрежение, подавано от акумулатора, което според мен означава, че или той взима-дава, или генератора не го зарежда както трябва. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 16:26 Заглавие: |
|
|
| Не си писал от къде си...най лесния начин-купуваш си феритен пръстен с диаметър 3-4 см.На него навиваш от 4 квадрата изолиран кабел или 2мм бобинажен лакиран проводник,в един ред по цялата дължина на ферита.През така създалия се дросел пускаш повер плюса на CD-то,ако все пак останат шумове добавяш и един кондензатор 2200микрофарада на 25 волта след дросела(по близо) до радиото... |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 16:26 Заглавие: |
|
|
......или масата ти от мотора към купето я няма  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 16:28 Заглавие: |
|
|
| Колко волта има на средни обороти на клемите както са вързани на акомулатора.Предполагам че те са почистени добре.А тези филтри ги продават почти навсякъде или пък ги има на повечето касетофони които са от по сегашно време,монтирани са външно на захранващия кабел на касетофона/малка черна кутиика/. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 16:29 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | ......или масата ти от мотора към купето я няма  | Което навежда на мисълта че двигателя е свалян (за ремонт) може би, и след това е забравена да се сложи (масата). |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 20:32 Заглавие: |
|
|
| Хора,стига с тия филтри.На генератора(динамото) между масата(корпуса) и плюса(дебелия кабел,който отива към плюса на акумулатора) максимално близко и с най-къси изводи трябва да има кондензатор около 1-2 микрофарада.Той е точно заради тези смущения там.Ако го няма трябва да се постави.Това виене идва от изправителя на генератора. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 21:53 Заглавие: Re: Странно виене от колоните в колата |
|
|
| Anonymous написа: | | Височината на звука (не силата) зависи от оборотите на двигателя, т.е. това виене го няма ако двигателя не работи. Също така очевидно не е от двигателя, защото при изключен плейър не се чува. |
С тези взаимноизключващи се твърдения направо в говорилнята.
Вземи нещо западноевропейско за около 50 лв. или филтър. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 22:15 Заглавие: Странно виене от колоните |
|
|
| Някъде в руските форуми съм чел за над 27 начина за филтриране на смущенията,но променящият се вой с оборотите е чисто динамо,там е първопричината,а проходните кондензатори все-още се продават в старите магазини за резервни части,ако ги има,като при нас. |
|
|
 |
|