|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 9:14 Заглавие: LM2576T-3.3 |
|
|
| slav4o.com написа: | Да ама не половината пад на напрежение се пада на консуматора * а токът е еднакъв за цялата верига, значи КПД е около 50%. Аз мисля, че вариантът с 4 диода е най-удачен, тъй като няма хубави ценери за 3 V .
3 V *100 mA= 0.3 W полезна=загубна Р
6 V *100 mA= 0.6 W Цяла Р |
Абе Слав40,не ми цитирай закона на Ом от 3-ти клас,погледни първо дейта шиита на този чип,той работи с дросел в импулсен режим,нещата са доста по сложни от U*I,нов дизайн е,оптимизиран е от много страни и ако го пуснеш грамотно (с правилния дросел) можеш да докараш и 95% К.П.Д. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
YHV Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 10:13 Заглавие: |
|
|
Абе слав4о и аз като стой4о да ти кажа да научиш каква е разликата между параметричен стабилизатор и DC-DC такъв . Нещата които пишеш са верни, но само за параметичните стабилизатори.
Пиша го това защото се почуствах лично засегнат  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 12:42 Заглавие: |
|
|
Мина ми през ума за това, че може да е импулсен извинете ме . Тогава е най-добре с такъв, само че не е най-простия вариант . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|