| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cvv Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 13:44 Заглавие: лампово стъпало-как?да стане-- |
|
|
здравеите! имам лампов тв пирин-работещ и искам да си направя от него хаи фи стъпало -ще стане ли - даите идеи-линк с схеми за стерео такова -мерси на отзивчивите!!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 15:25 Заглавие: |
|
|
Извинявай че така ще ти отговоря но на така зададеният въпрос, мога само така......ЩЕ СТАНЕ когато от ЗАЗ стане Мерцедес! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 18:16 Заглавие: |
|
|
Може да стане но качи поне схемата да я видим и помислим. _________________ home studio |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 19:36 Заглавие: лампово стъпало как..... |
|
|
| И от мен подобен отговор и без обиди,ако пирина работи с качеството на плазма,значи става и за Hi-Fi усилвател!!!!!! Пирин може да стане хит-ретро телевизор след някоя година,както вървят работите в Западна Европа със старите куфари.Сега вървят радиа от преди втората световна.Ако си млад,може до пенсия да станеш богат от ретро тв.Отново подчертавам: Нищо лично и обидно,само мнение. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 19:57 Заглавие: |
|
|
| Най-лесно със хубав през качествен разделителен трансформатор да подадеш сигнал на усилвателя и на изхода ако искаш да свържеш друг високоговорител или тонколона. Трябва да се прекъсне и веригата на входния сигнал на усилвателя естествено за да не се чува и телевизята. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 21:04 Заглавие: Re: лампово стъпало-как?да стане-- |
|
|
| cvv написа: | здравеите! имам лампов тв пирин-работещ и искам да си направя от него хаи фи стъпало -ще стане ли - даите идеи-линк с схеми за стерео такова -мерси на отзивчивите!!  | Аз имам 1 въпрос колко вата ще е този усилвател? |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 22:09 Заглавие: лампово стъпало как..... |
|
|
| Да не се забравя,че този стар тв. е галванично свързан с мрежата и при разделяне с траф ще се влоши качеството на възпроизвеждане,а брума и лошата филтрация,както и режима на крайната лампа за звук-някога не е мислено за Hi-Fi -изобщо като цяло идеята е грешна. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 23:21 Заглавие: |
|
|
| Той не е задал много конкретно въпроса но ако използва допълнително захранване и елементите от усилвателното стъпало в телевизора,би могъл да направи едно прилично звучащо лампово усилвателче с неголяма мощност но с характерния звук по който въздишат старите музиканти! |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Съб Окт 21, 2006 9:25 Заглавие: |
|
|
| emilm написа: | | Той не е задал много конкретно въпроса но ако използва допълнително захранване и елементите от усилвателното стъпало в телевизора,би могъл да направи едно прилично звучащо лампово усилвателче с неголяма мощност но с характерния звук по който въздишат старите музиканти! |
-колега-Емо! -навремето на младини нямаше как да се снабдим със МАРШАЛ, та един приятел музикант беше примъкнал от някъде един лампов такъв(мечтата на рокаджията), със ортакът ми, за едно денонощие го разглобихме и прекопирахме схемата, разглобихме дори и изх.траф и броихме намотка по намотка(хитрината е там-дисторшънското-рок звучене), после започнахме да ги правим тея Маршали(псевдо-копия) "серийно", орташката ни "манифактура" направи около 15-20 бройки и до там! Копирали сме и МЕСА БУГИ също и ФЕНДЕР.
Та изхождайки от някогашният ми опит, най отговорно мога да заявя, че , както ти му го описваш(Доп. захранаване и малко елементи) просто от Пиринката нищо няма да може да сътвори, ка мо ли Хайфи усилвател-......след някоя и друга годинка наистина ще е ретро и ще се цени, така че да не го поразява и разваля, ако може да го запази или да го подари на "ценител" антиквар!  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 21, 2006 14:39 Заглавие: |
|
|
Rockton, пазиш ли още схемата на Меса Буги-то? Интересувам се от нея. _________________ home studio |
|
|
 |
|