Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PC като осцилоскоп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 20, 2006 19:41    Заглавие: PC като осцилоскоп Отговорете с цитат

Попадна ми ето това нещо- http://irls.narod.ru/izm/osc/osc2k1.htm Как ви се струва като изпълнение,и дали е възможно да се заменят интегралите,или по точно микроконтролера
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 20, 2006 21:15    Заглавие: Re: PC като осцилоскоп Отговорете с цитат

emilm написа:
Попадна ми ето това нещо- http://irls.narod.ru/izm/osc/osc2k1.htm Как ви се струва като изпълнение,и дали е възможно да се заменят интегралите,или по точно микроконтролера
Тази тема е доста обсъждана провери във форума моето мнение е че ОСЦИЛОСКОПА си е ОСЦИЛОСКОП а РС си е за други работи Wink
Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 20, 2006 23:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз разсъждавам от друга гледна точка,че "осцилоскопа си е осцилоскоп,а компютъра си е за други работи", е вярно но:В много случаи ти се налага да направиш общо измерване без да се интересуваш от точни данни като например наличие на изходен сигнал,форма на сигнала и т.н,и защо за случая да не ползваш нещо което ти е под ръка?Пък и характеристиките които представят не са съвсем любителски,и като схема не е кой знае какво според мен!
Върнете се в началото
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 20, 2006 23:21    Заглавие: PC Osciloskop Отговорете с цитат

Съмнявам се, че тази схема ще работи коректно. Зависи за какво ти трябва. Аз лично бих си купол отделен осцилоскоп за точност. С тази схема и по този начин не може да се мери точно.
Върнете се в началото
veskobx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Usa

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 10:12    Заглавие: пц Отговорете с цитат

В нета има много схеми с това предназначение, пробвай някоя друга, тази не вдъхва много доверие, а и програмата към нея пробвах и не тръгна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети