Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

FUNAI TV2000A-MK8: ВСЕ ОЩЕ Търся схема...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Mam*a my и телевизор...В stand-by всичко е ОК, ама при включване 2SC3979 грее та се къса, след около 5мин. работа и се взривява, като отнася всичко около него. Всички диоди са сменени, всички резистори са проверени. Съмненията са ми единствено в един диод D617 (мисля че е бързак, ама на схемите нямам означенията му Confused ). На негово място съм сложил RGP10, пробвах и с други ама все същата работа. Струва ми се, че транзистора не е в режим, няма друга логика да грее толкова Rolling Eyes Exclamation Question
Накой ако има идея, ще се радвам ако я сподели Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Predator_MF написа:
ама при включване 2SC3979 грее та се къса, след около 5мин. работа и се взривява, като отнася всичко около него.

Ako на мястото на Q605 слагаш друг транзистор ще се държи точно по описания от теб начин............
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Стига ве, досега доста FUNAI съм правил (е, без тоя модел)...не съм виждал такъв ад на транзистори. Пробвах с BUT11AF (абсолютен аналог по справочник), BUT11A, BU508AF (тоя не изгоря, ама пак стабилно си грееше). Сигурен ли си в това което твърдиш (не че е проблем да си намеря 20-30бр. 2SC-та, ама искам да знам причината за смърта) Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Или ти май за 2SD734 говориш...там съм сложил 2SC1845...
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 19:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Говоря за Q605 2SD734 транзистора преди мошния. Малко по особен е и не става всеки на неговото място.Във WRT дават аналози :2SC4483,2SD1207,2SD1302,2SD1616
RaMzEz`
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

kolega da ti dam li edin savet.sloji edno universalno zahranvane.inache nqma da se opravi kakvoto i da slojish shtom ti gori tozi tranzistor zabravi.kolegata mi e kazal che tova e reshenieto universalnoto zhranvane.uspeh
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 28, 2004 9:04    Заглавие: funai Отговорете с цитат

А електролитите сменил ли си колега?Аз съм слагал на мястото на този транзистор и BD139 няколко пъти и работи без проблем,проблемен е по скоро транзистора след оптрона,който след години нещо деградира и усилването му става 3-5,на мерене е здрав и там работи BD140
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 28, 2004 11:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами електролитите съм ги сменил (той е само един, ако някой още не е разбрал, това не е МК7, с полевия транзистор в захранването), чакам да ми додат транзисторите, ще видя какво ще се получи.
Идеята за универсалното захранване никога не ми е допадала. За какво сме майстори, като ще слагаме такива глупости правени в Турция или Китай Wink
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Окт 28, 2004 14:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Опа стана грешка в дарът. Не бях отворил втора страница и за това не бях видял че най после е уточнено че захранването не е с полеви транзистор.

Последната промяна е направена от коцев на Чет Окт 28, 2004 15:44; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 28, 2004 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев, благодаря за информацията...Аз от край време знам, че тия диоди са голям проблем, и аз съм имал такива случай: меря диода - здрав, сменям диода - работи. Проблема обаче според NOEL идва от транзистор Q605: 2SD734, който според справочника е много особен тип.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети