| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
psp Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 15, 2006 23:49 Заглавие: Funai MS-20A MK7 няма кадрова развивка |
|
|
| Колеги, ако някой се е натъквал на такъв случай нека даде съвет.Стъпалото за кадрова развивка работи.Ако подам 50херца на 4 краче на LA7530 имам развивка по кадри. Когато телевизора е студен, кадровата развивка отсъства. Няма кадрови импулси на краче 18 на CXA1213.Когато включа телевизора след около половин час прогрев кадровата развивка се възстановява като плавно се разпъва за около 15 минути, като отначало е подгъната отгоре и след това се нормализира. Смених CXA1213 с нова-същия ефект. Моля за съвет? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 16, 2006 6:10 Заглавие: |
|
|
Предполагам електролитните кондензатори около LA7830 са заменени ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 16, 2006 6:51 Заглавие: |
|
|
От 13 до 16 крак на 1213 са кадровите входове и изходи.Позагрей ги елемент по елемент може пък да изкочи заека.Сервизния ключ да не е окислен? _________________ Иво Банов |
|
|
 |
joro_61sv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 16, 2006 11:50 Заглавие: Funai MS-20A MK7 няма кадрова развивка |
|
|
ако не си сменял кондензаторите подгрей ги с поялника отгоре един по един и ще го хванеш кой е не винаги има ефект но пробвай успех!!! _________________ Човек се учи от грешките си! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 16, 2006 16:18 Заглавие: |
|
|
| joro_61sv написа: | ако не си сменял кондензаторите подгрей ги с поялника отгоре един по един и ще го хванеш кой е не винаги има ефект но пробвай успех!!! | joro, не съм съгласен с твоя метод. Ако подгрее само дефектния конд. и след това го смени - добре. Иначе след подгряване с поялника много от електр. кондeнзатори ще се разхерметизират и до няколко месеца ще дадат фира. По-добре да провери елементите около задаващия генератор и обратната връзка: 19кр. - захр. на ВО, 17кр. - обр.връзка, 16кр. - 0.47мF на зад ген., 15 и 14кр. - за синхр., 21 и 22кр. - защитата REF и HV DET и т.н. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 17, 2006 21:52 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | joro_61sv написа: | ако не си сменял кондензаторите подгрей ги с поялника отгоре един по един и ще го хванеш кой е не винаги има ефект но пробвай успех!!! | joro, не съм съгласен с твоя метод. Ако подгрее само дефектния конд. и след това го смени - добре. Иначе след подгряване с поялника много от електр. кондeнзатори ще се разхерметизират и до няколко месеца ще дадат фира. По-добре да провери елементите около задаващия генератор и обратната връзка: 19кр. - захр. на ВО, 17кр. - обр.връзка, 16кр. - 0.47мF на зад ген., 15 и 14кр. - за синхр., 21 и 22кр. - защитата REF и HV DET и т.н. |
Естествено бсички кондензатори са сменени. Открих следният ефект: Намерих още една CXA1213, която е употребявана и след като направих проба с нея телевизора тръгва пак с хоризонтална черта но се разпъва за 2 минути.Вече ставам луд.Проверил съм всички елементи към 13 до 18 краче на CXA-то. С осцилоскоп изследвах видеосигнала постъпващ на СХА-то, нивото е едно и също и в началото и след прогрев. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 1:37 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | ...Вече ставам луд.Проверил съм всички елементи към 13 до 18 краче на CXA-то. С осцилоскоп изследвах видеосигнала постъпващ на СХА-то, нивото е едно и също и в началото и след прогрев. | Това за 2-те минути и 1/2 час е странно, но не ставай луд. Нивото на видеосигнала, което си изследвал с осцилоскопа е за синхронизация и съответно по-малко вероятна връзка с твоя проблем. Обърни по-голямо внимание с осцилоскопа на задаващия генератор /трионообразните импулси/ и най-вече на обратната връзка. Успех! |
|
|
 |
psp Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 13:12 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | Anonymous написа: | | ...Вече ставам луд.Проверил съм всички елементи към 13 до 18 краче на CXA-то. С осцилоскоп изследвах видеосигнала постъпващ на СХА-то, нивото е едно и също и в началото и след прогрев. | Това за 2-те минути и 1/2 час е странно, но не ставай луд. Нивото на видеосигнала, което си изследвал с осцилоскопа е за синхронизация и съответно по-малко вероятна връзка с твоя проблем. Обърни по-голямо внимание с осцилоскопа на задаващия генератор /трионообразните импулси/ и най-вече на обратната връзка. Успех! |
Колеги, благодаря на всички за съветите, които ми дадохте! Най накрая открих проблема. Пробил С244(чип кондензатор 10нФ) през които се подават кадрови синхроимпулси VD през Q217 към процесора. Напрежението на 7краче на LA7830 трябва да е 1.7V, а то бе 0.2V. Това ми подсказа да проверя С244.  |
|
|
 |
|