Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам кинескоп Phil A80EFF002X43 или TV 4/3 32-34" 10

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
LZ2GKL
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 22, 2006 18:24    Заглавие: Купувам кинескоп Phil A80EFF002X43 или TV 4/3 32-34" 10 Отговорете с цитат

Здравейте на всички.
За мое най-голямо разочарование кинескопа ми на Schneiner Magnum 85-101 взе че сдаде окончателно (red към G1) късо.
Моля всеки който има такъв или заменяем, има идея от къде мога да закупя или поръчам да пише.
Благодаря предварително
mail: [email protected]

Edit 1

Пробвах вече абсолютно всичко и ще споделя резултата беше нищожен.
1. Реших да го обърна с "краката" нагоре след като поработи около 30 мин. започна пок да си окъсява. (Не помогна нито внимателно почукване по шииката с кинескоп към земята). Ефекта на окъсяването беше много не приятен при студен кинескоп 0 ома м/у И G1 при работа след около 30 сек до 1 мин се "отлепва" и започва едно игране по нервите окъсяване в произволен порядък.
2. след като го прежалих и по събрах смелост успях да го "прегоря" на 3 пъти т.е. :1 път 30 мин безпроблемна работа и после всичко отначало - пак го прегорих този път работи пренебрежимо по дълго и пак окъси, следва познатата процедура и работи перфектно около 2 часа след като го изключих за около 10 мин отново с ужас установих 0 ома м/у R i G1 r и така на 4то прегаряне Rеd просто не издържа и всичко приключи.
Изкам да изкажа благодарност на колегата Bamze за споделен опит.
До появата на този дефект Schneidera работи перфектно и не съм имал по добър ТВ във всяко едно отношение (като изключа дефект на IC верт. отклонение което е май болка на всички от този клас).
В заключение мога да кажа че съм дълбоко опечален всеки който е загубил 4/3 84см видим диаг. 100Hz. Знае за каво говоря. Нещастието се случи с моя личен тв като аз не практикувам ТВ ремонти от над 6 години.
Купувам подобен ТВ в добро състояние.
Благодаря за търпението.

Последната промяна е направена от LZ2GKL на Сря Окт 25, 2006 0:44; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 1:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятността да намериш такъв кинескоп е доста малка,що не пробваш да махнеш късото със разряд?Макар че дори и да стане не се знае дали няма да кара ден до пладне. Wink
Той и без това по зле от туй няма накъде да става така че може да го помъчиш
Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dinko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега Божилов не четеш между редовете (пациента е умрял с подобрение) Laughing
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

dinko написа:
Колега Божилов не четеш между редовете (пациента е умрял с подобрение) Laughing

Е той това после го е добавил-когато си е редактирал поста,преди ги нямаше всички тия писания,а беше писал само че дири кинескоп без повече подробности.
Както и за е-в такъв случай почакай малко потърси тук таме,па като видиш,че няма откъде да се намери (дано да съм лош пророк)-плесни го това шаси в една 28инчова кутия с кинескоп и пей сърце.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
LZ2GKL
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 0:55    Заглавие: Интересен слух може ли някой да потвърди ? Отговорете с цитат

И така след по разтърсване тук там колегата Божилов май ще се окаже лош пророк по въпроса с намирането на тъкъв кинескоп.
А слуха е следния понеже съм от Пловдив един колега подхвърли че има фирма която рециклира кинескопи чрез изрязване и поставяне на нова шиика. Не можах днес да проверя на място. Но ако има случайно знаещ по въпроса моля споделете опит.
А иначе варианта за 28" не е лош и май единствен смислен за сега.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 9:17    Заглавие: Re: Интересен слух може ли някой да потвърди ? Отговорете с цитат

LZ2GKL написа:
А слуха е следния понеже съм от Пловдив един колега подхвърли че има фирма която рециклира кинескопи чрез изрязване и поставяне на нова шиика. Не можах днес да проверя на място. Но ако има случайно знаещ по въпроса моля споделете опит.

Значи преди рециклираха по този начин в Ел.Център в началото на Тракия зад "СанМарко"-вече не се разправят с рязане на пушки.Но и резултатите са плачевни-носил съм да ми рециклират по този начин и при тях и при други фирми-резултатите са ужасяващи.Първо-вакума е под всякаква критика-при всяко пускане на кинескопа няколко минути не святка и вътре в него се чуват искри.За толкова голям размер пушката няма да пасне и за геометрията-колкото и да се мъчиш да регулираш после откл.система-все ще си е разходимо изображението.
Въобще грозна работа за много пари.Откажи се от тоя вариант.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети