Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

мултимедиен прожектор Philips

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
remi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ruse

МнениеПуснато на: Чет Окт 28, 2004 16:49    Заглавие: мултимедиен прожектор Philips Отговорете с цитат

прожектора работи, имаше голяма разходимост между трите цвята.След настройка на CCD-тата това се поправи.прожектора е на 1700 работни часа, но светва диод за смяна на лампа UHP-120W.На лампата й дават живот 6000часа и затова малко се съмнявам, че е заминала.На всичкото отгоре си работи и си има интензитет.Моля ако някои се е занимавал с такова животно да каже как е.Има ли идея откъде може да се достави такава-цената знам , че е висока.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 28, 2004 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

По отношение на лампите има различни производители и вероятно ще се намери все някой да ги достави (въпрос на време и пари).
За самия проекционник дай конкретния модел - може пък и да излезе нещо отнякъде.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пет Окт 29, 2004 3:39    Заглавие: мултимедиен прожектор PHILIPS Отговорете с цитат

Колега,не съм наясно за какво точно става дума,но ще ти кажа с какво разполагам.В един огромен тв.PHILIPS съм виждал нещо като прожектори-3 на брой,монтирани под ъгъл,които осветяват огромен пластмасов екран.Шасито на тв. е G110 ,но от ТХО става деление на високото напрежение с отделни каскади и фокус потенциометри за трите лампи.Лампите са си едни мини кинескопи,които влизат в оптична система от лупи.Ето с това разполагам-1бр.Ако те устройва имаш го.
Върнете се в началото
remi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 29, 2004 7:56    Заглавие: Отговорете с цитат

модела на устройството не е от значение, защото с този модел лампа работят и други производители.UHP 120W-това е модела на лампата.Тя си е консуматив, но нямам идея кой може да я достави.Не знам Philips-България дали я внасят.Гледах и други производители които имат такъв модел, но те дават 2000часа живот, а Philips 6000.Друг е въпроса дали това е рекламен трик, защото устройството е работило само 1700часа, а резултата е виден....
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Окт 29, 2004 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Мултимедийни прожектори продават компютърните фирми, така че попитай из тях.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
tvservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Окт 31, 2004 7:47    Заглавие: Отговорете с цитат

колега, сещам се за една фирма в София, която доставя специални лампи, може би и да могат да ти намерят такава каквато търсиш. Телефона им е (02) 9313021 ; (02)326513 ; 048 886997 ; имейл [email protected] Дано е от полза
Tisho
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 8:58    Заглавие: Re: мултимедиен прожектор Philips Отговорете с цитат

remi написа:
прожектора работи, имаше голяма разходимост между трите цвята.След настройка на CCD-тата това се поправи.прожектора е на 1700 работни часа, но светва диод за смяна на лампа UHP-120W.На лампата й дават живот 6000часа и затова малко се съмнявам, че е заминала.На всичкото отгоре си работи и си има интензитет.Моля ако някои се е занимавал с такова животно да каже как е.Има ли идея откъде може да се достави такава-цената знам , че е висока.Благодаря предварително.

CCD не се ползва при прожектори.... Laughing Confused
Има 3 високотемпературни LCD панела Wink
Огледай оптичната система внимателно.
Възможно е да е зацапана призмата която събира 3-те цвята.
Почисти много внимателно цялата оптика и гледай да не разместиш нещо защото настройката е голям багер Rolling Eyes

Лампата каква е ? Халоген или газоразрядна ?
Philips имат навика да ползват едни странни лампи но те са сравнително надежни.Друг възможен проблем е да се е сменила цветната температура на светлината и за това прожектора да реве.
Иначе казано по ниско или по високо захранване на лампата.
Възможно е и лампата да е дала фира. но това без да се прегледа е много трудно да се каже.
Върнете се в началото
remi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 10:54    Заглавие: Отговорете с цитат

за CCD-тата си прав.наистина са LCD.Просто опита ми в подобен род техника е доста малък и в движение научавам някои неща.Относно оптичната система някои се беше погрижил да я разстрои преди да дойде при мен.Положението на LCD-тата беше разместено.Това се оправи.Наистина е много деликатна работаПръво си мислех, че това може да се направи в сервизен режим софтуерно, но при този род техника се оказа, че трябва да се пипне с отвертка и то при работа...а който не се е занимавал с конструкции на Philips не знае какво е...И аз като анализирам си мисля че може да е това.Лампата се пали с 5кV.Никъде по оптичния път няма датчик за интензитет на осветеност.Така, че информацията за заминала лампа може да се вземе единствено от повишаващото.Най-вероятно при изтощаване лампата си променя характеристиката и дава разлика.Иначе сега проектора си работи.И то доста добре.Намерих такава лампа за доставка-цената е около 670лв.Но преди да се поръча ще разгледам обстойно повишаващото.Там грее доста-ще сменя електролитите за всеки случай и ще видя как е.
Върнете се в началото
Тisho
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

remi написа:
за CCD-тата си прав.наистина са LCD.Просто опита ми в подобен род техника е доста малък и в движение научавам някои неща.Относно оптичната система някои се беше погрижил да я разстрои преди да дойде при мен.Положението на LCD-тата беше разместено.Това се оправи.Наистина е много деликатна работаПръво си мислех, че това може да се направи в сервизен режим софтуерно, но при този род техника се оказа, че трябва да се пипне с отвертка и то при работа...а който не се е занимавал с конструкции на Philips не знае какво е...И аз като анализирам си мисля че може да е това.Лампата се пали с 5кV.Никъде по оптичния път няма датчик за интензитет на осветеност.Така, че информацията за заминала лампа може да се вземе единствено от повишаващото.Най-вероятно при изтощаване лампата си променя характеристиката и дава разлика.Иначе сега проектора си работи.И то доста добре.Намерих такава лампа за доставка-цената е около 670лв.Но преди да се поръча ще разгледам обстойно повишаващото.Там грее доста-ще сменя електролитите за всеки случай и ще видя как е.

Аха.
Знам ги тези лампи.Газоразрядни са. Ползват ги и при ефектите за дискотеки.Огледай пак. Мисля си че има датчик за осветеноста но не съм много сигурен.Philips винаги крият изненади Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети