| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ Niko Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 9:48 Заглавие: Радио контрол на релета? |
|
|
| Здравейте понеже имам камери на къщата и искам да им направя по една халогенка със реле което да се пуска с дистанционно вътре от къщата защото ще станат много кабели та може ли да се измисли нещо по въпроса? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 10:44 Заглавие: padio |
|
|
| Може. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 19:43 Заглавие: Re: padio |
|
|
Но как? Защото не съм запознат с проектирането са схеми а си ги намирам и си ги сглобявам  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 20:39 Заглавие: |
|
|
Съжалявам че трябва отново да уточня но този форум не е създаден с учебна цел. Продължавай да търсиш схеми и чети малко книжки. Ако постнеш тук някаква схема на която си се спрял и искаш да я обсъдим и доизкусурим, няма проблеми, но не ни карай да ти мислим схеми и да ти ги обясняваме. _________________ home studio |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 20:48 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Съжалявам че трябва отново да уточня но този форум не е създаден с учебна цел. Продължавай да търсиш схеми и чети малко книжки. Ако постнеш тук някаква схема на която си се спрял и искаш да я обсъдим и доизкусурим, няма проблеми, но не ни карай да ти мислим схеми и да ти ги обясняваме. | Прав си ама май че на практика е друго  |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 4:17 Заглавие: |
|
|
| Има едни дистанционни звънци по 10-12 лв, дето да си сложиш на оградата една кутийка с батерия в нея и копче и някой като позвъни да задейства звънеца вкъщи, сигурно могат да се преправят на нещо такова. |
|
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 10:03 Заглавие: |
|
|
да има и радиоуправляеми колички от 15лв и те имат 2-3 канала за управление и те стават,но тези халогени с акумолатори ли ще светят за да няма кабели до тях? _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 17:21 Заглавие: |
|
|
| Оставетеги тези радио звънци и колички.Има си готови такива схеми които са много стабилни.Например има дистанционно с приемник на 12В.Такива които се използват в автоалармите.Виждал съм по 35лв комплект.Работят стабилно а иначе радио дистанционните не се знае кога че се включат и от какво. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 18:34 Заглавие: |
|
|
| Gogo55 написа: | | да има и радиоуправляеми колички от 15лв и те имат 2-3 канала за управление и те стават,но тези халогени с акумолатори ли ще светят за да няма кабели до тях? |
Не са с акумулатори ами имат траф отвън на къщата и всичко си върви по стените и исках да пробвам някоя схема за включването им отвътре с дистанционно може с IR да е схемата но не искам да ми се мяркат много жици кръстосващи къщата достатъчно са ми 60м за видео сигнала Пък и гледам да мина възможно най-ефтино (всмисъл аз да си изработя платката щото не ми се дават пари) |
|
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 22:10 Заглавие: |
|
|
вземи дистанционното от някои стар телевизор -някои имат и реле даже вътре в телевизора щом може да е ир-готова работа и без пари от някои изпушил телевизор _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
|