| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peko Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 19:07 Заглавие: Въпрос за RS232 |
|
|
Ще се наложи да опъвам кабели за връзка на PC с едни устройства .
Та въпросът ми е каква може да максималната дължина на кабела става въпрос примерно за не повече от 15м ?
Кабелът по-специален ли е , защото опитах с два вида трижилни , но с променлив успех . Откъде в София може да се закупи подходящ , кабелите ще са поне 10 в сноп. А и с поялника не съм много сръчен ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 20:33 Заглавие: |
|
|
За кабел на RS дават дължина до 15м но май не беше за максималната скорост. На теб каква скорост ти трябва? _________________ home studio |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 21:15 Заглавие: rs |
|
|
| При новите PCта нивата на изходите са доста ниски, а това допринася за намаляването на разстоянието, така че трябва да се пробва. |
|
|
 |
peko Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 23:11 Заглавие: |
|
|
| Направих един 5м.-работи , направих друг 2м. - не ще , пробвах какво ли не с мултицета мерих , няма начин да съм сигурен защо се получава така . Затова питам дали има специални изисквания към кабела . Скоростта не е от значение . |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 7:10 Заглавие: |
|
|
Няма специални изисквания, провери си връзките. _________________ home studio |
|
|
 |
peko Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 10:01 Заглавие: |
|
|
| OK , сега опитвам мрежов кабел засега се получава . |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 19:40 Заглавие: |
|
|
аз съм правил с обикновен ЛАН кабел и около 20м докарах .. RX-TX ми бяха усукана двойка а масата друг чифт _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
Netson Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 26, 2006 9:07 Заглавие: за RS-232 |
|
|
Ако работиш на скорости до 19200 bps не би трябвало да имаш проблеми за разстояния до 15-20 m. Ако искаш обаче 115 000 bps става трудно.
Важно е дане объркаш връзките по съединителите (там поне има написана номерация с цифри) Имай предвид че може да си изгърмиш COM порта така че работи внимателно.
Най-добре е за целта да се използва UTP кабел (за ЛАН).
Като добрият вариант за свързване е по едната двойка TX и маса , и по другата двойка RX и маса.
Предимството на UTP кабела е че има висока устойчивост на външни смущения ( поради това че е усукана двойка).
По UTP с подходящ преобразувател може да се прекарва и видео сигнал.
Ако искаш голяма скорост на голямо разстояние използвай конвертори RS-232 <-> RS485/422 с такива съм прекарвал 115000 bps на 1 километър - като по пътя кабелите бяха различни и вървяха по сгради дървета и даже под земята (разбира се целта използвах 4-проводна връзка по RS422). |
|
|
 |
|