|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lz3dq Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 14:48 Заглавие: Старо светодиодно табло.... |
|
|
Здравейте,
попадна ми едно старо българско светлинно табло тип "бягащ текст", което на всичкото отгоре и тръгна след смяна на елементи по захранването. Рекламният надпис обаче който тече на него не ми върши работа хич . И идеята ми е да се презапиши с някакав програматор.
Та въпроса е какъв
Не съм се занимавал с писане на чипове и търсачката извади тук доста неща най вече явно за по-новите неща. Програматори също намерих по нета, доста се предлагат и пишат въпростите М2732А и М2716 с който работи това нещо. И все пак реших да попитам
- TURBO 6 ще свърши ли писането?
- Само със специална светлина е възможно изтриването им?
Самото устройство няма интерфейс, изградено е изцяло със руски чипове, и около 1000 жълти светодиода. Пишеше нещо МК-1 но ще гледам да го снимам ако трябва. В нета нищо не намерих за него.
А към цялото това нещо имаше и един явно програматор от два модула - червен цифров 12 разреден дислей с някаде към 20 бутона с различни команди на някакав език - другият модул е само с голям оранжев цокъл с лостче и червен и зелен светодиод, пулта има и интерфеис за компютър LPT - захранването е външно 5V
надписа на пулта е ИЗОМАТИК. и май не работи според мен пък и надали ще се намери софт за него
май беше по лесно да го снимам
Някой ако се сеща за нещо такова или отговори на можеби елементарните въпроси нека пише. Мерси  _________________ (\__/)
(='.'=)
E[:]|||||[:]З
(")_(") |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 16:29 Заглавие: Re: Старо светодиодно табло.... |
|
|
На това нещо хубавото му е механиката и светодиодите
Ако ми попадне в ръцете веднага му слагам един PIC18 връзвам си го на компа , правя му софтуер за писане на различни надписи и смяна на ефектите и............ мисля че ще се продаде скъпичко.
Общо взето най скъпото е в теб другото е 5 дни играчка.
Ако искаш наемам се да ти напиша сортуер но ще трябва да сменяш платка . |
|
|
 |
lz3dq Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 16:44 Заглавие: |
|
|
наистина голяма играчка ми се струва да се налепи толкова нещо.......и то на ръка като гледам изработката май, незнам защо обаче са сложили жълни а не червени светодиоди no:idea: _________________ (\__/)
(='.'=)
E[:]|||||[:]З
(")_(") |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|