| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Незавършил Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 12:43 Заглавие: Реле за време с въпрос. |
|
|
Значи, взех си едно реле за време на неомонтана със тиристор - http://www.neomontana.dir.bg/kit77.htm
Всичко точно, но като го подкарах крушката ще се пръсне от мигане - мноого брутално...се едно съм в дискотека. гледах 100 пъти схемата, няма грешка в изпълнението..някой чарк освен да е изгорял, ама незнам къде да търся. Пооомощ плз. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
7up Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 14:43 Заглавие: |
|
|
| Ти ли си го сглобявал, или ти го продадоха сглобено? |
|
|
 |
Нередовен Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 23:49 Заглавие: Аз |
|
|
| Аз. Обаче схемата я проверявах 10 пъти. Може ли Т3 или Т4 да е избушен? Т.е. не са ли те отговорни за това мигане? |
|
|
 |
7up Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 0:41 Заглавие: |
|
|
| Можеш ли да опишеш точно как жо се случва когато го включиш. Веднага ли започва да мига, и дали спира след определено време? |
|
|
 |
Grrr Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 19:07 Заглавие: Re: Реле за време с въпрос. |
|
|
| Незавършил написа: | Значи, взех си едно реле за време на неомонтана със тиристор - http://www.neomontana.dir.bg/kit77.htm
Всичко точно, но като го подкарах крушката ще се пръсне от мигане - мноого брутално...се едно съм в дискотека. гледах 100 пъти схемата, няма грешка в изпълнението..някой чарк освен да е изгорял, ама незнам къде да търся. Пооомощ плз. |
Dokato ne smenish dvete dvoiki s 2 otdelni dinistora niama da se opravi
Opitali sa da izkopirat ot edna stara ryska shema kak se pravi dinistor s 2 tranzistora no tazi prosto ne bachka .
Simistora ti bachka kato tiristor tolkova li ne mojesh da se setish che lampata ti sveti samo s ednata poluvylna  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 19:41 Заглавие: |
|
|
Незавършил, лампата с нажежаема спирала ли е? _________________ home studio |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 21:19 Заглавие: |
|
|
| Обикновена крушка е. Гаси се след определеното време, но докато свети е като дискотека. Като натисна бутона(1) спира да мига, но това си е логично, щото схемата се шунтира. За това с полупериода не съм се сетил. Но не ми прилича на половин вълна, защото на моменти се изменя честотата на мигане. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 21:30 Заглавие: |
|
|
я обясни по подробно. натискаш бутона и лампата вместо да светне започва да мига и след известно време изгасва, така ли? _________________ home studio |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 21:46 Заглавие: |
|
|
| Абсолютно правилно. Това да не е заради намотката на входа. Не е съвсем същата, но все пак товара е глупава крушка и не би трябвало да пречи. |
|
|
 |
Незавършил Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 30, 2004 23:48 Заглавие: |
|
|
Ами смених ги 2те екв. схеми с 2N2646 и работата се оправи.
А Grrr, това са еднопреходни транзистори, не динистори . |
|
|
 |
|