| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dilana Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 18:14 Заглавие: опитаха се да ме измамят по телефона |
|
|
значи днес съвсем случаино не съм на работа (идваха да ми поставят два климатика) и аз помагах на едното момче а дъщерята на другото когато тя ме извика на телефона
казвам аз ало а ОНЯ отсреща ми се представя за братовчед който бил извън София .Направи ми впечатление, че говори много меко нещо което не е типично за нашия край , питам го аз кой си и как се казваш а той отклонява въпросите и ме пита сещам ли се аз кой е той . И така две три минути докато аз не му повиших малко тона и той ми затвори
а ето му и номера от които ми се обади :
087 751 2704 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Иван Маринов Иванов Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 18:44 Заглавие: |
|
|
Имам вече четири опита за телефонна измама. След първия опит се взех в ръце и когато ми се обаждаха следващите пъти се правих на наивник и си правих и аз гавра с този който искаше да ме метне. Става добър кодош! А ми беше и интересно всеки път с какъв трик ще ми излезат. След дълъг разговор обикновенно "роднината" намесваше майка ми, а аз намесвахжена му и ставаше весело! _________________ животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 19:49 Заглавие: |
|
|
хе и вкъщи веднъж се обаждаше един ... и той се представяше за познат .. и как имал изгодна сделка за някакви части и му трябвали малко пари се оказа в крайна сметка  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 20:41 Заглавие: |
|
|
Според мен при такова обаждане е хубаво да му уредите среща където да му дадете парите и се обадете в полицията да го спипат там та втори път да забрави за телефон.
Преди десетина години когато ВИС и СИК бяха безпардонни дойде един нахален от СИК при една съседка до сервиза ми с шивашко ателие и и каза че трябва да приготви 60 000 лв/ стари лева / за до 11 часа на другия ден и да и застрахова ателието. Момичето дойде с рев при мен и пита какво да прави. Вечерта поумувахме и на другия ден нейния съпруг и още един якичак човек се скриха в ателието .Оня идва в 11 часа и вади документите за застраховка . Няма да ви описвам какъв пердах изяде и документи забрави и повече не се появи. Така че за всяко нещо си има колая.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 19:04 Заглавие: |
|
|
Да, много пъти споменаха по TV и по вестниците, че МВР издирва подобни измамници, и ако можете с нещо да съдействате това е да излъжете измамника че сте готови да му дадете парите, след което незабавно да уведомите МВР.
Освен важна сделка с машинни части има и много други версии, като например "роднина, който е направил автомобилна катастрофа, укрива се от полицията и спешно се нуждае от пари", както и всякакви подобни, при които общото е, че парите трябва да се предадат на непознат човек, който да ги занесе на "роднината". Ако имате възможност съдействайте по някакъв начин за залавянето им. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 10:47 Заглавие: |
|
|
| Май в тази класация водя за сега, пробваха ме 6 пъти и наистина е много весело да се бъзикаш с някой, на който му се стопява ваучера, та макар и да не го е купувал той. |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 16:57 Заглавие: |
|
|
Добър сюжен за новела, браво на тези дето им е дошло на ум да го монтират. Де да беше така и на практика  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 9:56 Заглавие: |
|
|
Този е същия и сюжета е същия от петия им опит, обаче мен ме хванаха още на 30-40 минута, защото ме мързеше да записвам. За необиграните препоръчвам да си записват каквото им кажат, защото по някое време правят проверка "Я кажи братчед телефона на човека дето ти дадох, да видим дали не си направил грешка" |
|
|
 |
|