|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 15:14 Заглавие: |
|
|
Във всички случаи има известно прегряване на намотките ако на асинхронен двигател се подаде квадратно напрежение, въпроса е дали бобината може да го понесе за известно време.
lachko973 срещал съм UPS-и на 200Хц за да пестят от трансформатор - пази се от такива. На опаковката и ръководството си пишеше 50Хц, но ... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 18:47 Заглавие: |
|
|
Първо да благодаря за бързите отговори.
Няма да е проблем бръмченето само и само да работи помпата, а и загряването не вярвам ако има такова да е кой знае колко много.
Ще проверя дали са 50 "50-те" херца на изхода на UPS-а.
Мисля, че такова изпълнение е достатъчно ефтино и ефикасно.
Предполагам, че се продават някакви специализирани аварийни захранвания за такива помпи предлагащи се от фирмите занимаващи се с парни инсталации.
Не вярвам въпросните да са по-ефтини от така масовите UPS за PC.
Иначе помпата е >>http://store2.data.bg/lachko/TEMP/WiloSratRS25-4.jpg _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 21:55 Заглавие: UPS |
|
|
| Да провери дали са близки до 50Hz и монтираи спокойно. Все пак наблюдавай за загряване, но мисля, че няма да има проблеми. |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 28, 2006 23:14 Заглавие: |
|
|
Аз имах друг проблем с правоъгълниците - ако помпата трябва да тръгне от UPS-а, а тока е спрял (т.е. напрежението е правоъгълно), само бръмчи, а не тръгва...
Ако помпата върти и тогава спре тока, започва да бръмчи, но върви. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|