Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Panasonic TC-26B3ee

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 12:51    Заглавие: Panasonic TC-26B3ee Отговорете с цитат

Захранването влиза в глуха защита.ТХО TLF15516B мерено по руския метод, транзистора сменен,вторични вериги разкачени.За момент се появяват импулсите от TA8653N и до там.На лампа се държи добре -115 в.Вторични напрежения от захранване в норма.Схемата я има в файлообменика. Зациклих вече Embarassed
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Що не сложиш първичната от ТХО за Е-380 за товар вместо оригиналното ТХО и да видиш как ша се държи.
Ако има намотка с 2-3 навивки проводник за ОВ към захранването можеш спокойно да я имитираш.
Все си мисля че в ТХО ти е проблема.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Само това с друго ТХО остана неизпробвано, но все още си мисля ,че друго пропускам Crying or Very sad
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 14:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-добре я направи за да си сигурен и да не си губиш времето,а накрая да излезе...
Още повече че това ТХО честичко гори.
Хубаво тоя импулс дето излиза от чипа опира ли до базата на крайния транзистор?
В тоя първия момент за който говориш че има редови импулс,чува ли се някакъв опит за вдигане на високо от ТХО,за наелектризиране или с пускането веднага тръгва в защита да "цъка"?
Във високото панасоници имате имат като цяло 2 най-чести болести-сивото импулсно трансформаторче на драйверния транзистор и ТХО.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 14:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ми се вярва да е от ТХО. Бих проверил първо R841 в захранването. После кадровата. А каква е причината да спре да работи? Има ли информация от клиента? Това са едни от най сериозно направените телевизори. Само дето от 88г. си мина време! Имам схемата на хартия, и съм я сканирал с много добро качество. Не знам как е тая във файлообменника, ако трябва да пращам в пощата. Ще следя темата с интерес, направил съм доста такива, ама в повечето случаи-след гръм. Дали не им е времето да показват и старчески дефекти?
Забравих да напиша, имал съм случаи, дефектирал краен транзистор на ТХО, с уреда не го хващам. Причината е студена спойка на драйверния трансформатор.

Последната промяна е направена от mitachi на Нед Окт 29, 2006 15:01; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Не ми се вярва да е от ТХО. Бих проверил първо R841 в захранването. После кадровата. А каква е причината да спре да работи? Има ли информация от клиента? Това са едни от най сериозно направените телевизори. Само дето от 88г. си мина време! Имам схемата на хартия, и съм я сканирал с много добро качество. Не знам как е тая във файлообменника, ако трябва да пращам в пощата. Ще следя темата с интерес, направил съм доста такива, ама в повечето случаи-след гръм. Дали не им е времето да показват и старчески дефекти?
И аз съм на мнението на mitachi.Заминало е интегралчето за ВО.Рзкачи го и виж ще тръгне ли.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 16:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Едва ли причината е в ТХО-то. Досега не съм имал нито един случай на дефектно ТХО на старите Панасоници.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз не съм сменявал ТХО на този модел, но в случая съм за Bojilov. Ако е R841 или ВО защитата трябва да изключва и на лампа. Провери диодите и филтрацията на +В. Виж как идват импулсите към базата на крайния. Тъпото захранване не тръгва гладко, докато не си хареса импулса от "шибаната висяща жица" от ТХО-то. Ако правиш проба с друго ТХО трябва да му сложиш една намотка към захранването и да уцелиш посоката на навиване.Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
И аз не съм сменявал ТХО на този модел, но в случая съм за Bojilov. Ако е R841 или ВО защитата трябва да изключва и на лампа. Провери диодите и филтрацията на +В. Виж как идват импулсите към базата на крайния. Тъпото захранване не тръгва гладко, докато не си хареса импулса от "шибаната висяща жица" от ТХО-то. Ако правиш проба с друго ТХО трябва да му сложиш една намотка към захранването и да уцелиш посоката на навиване.Успех!

Не знам, зависи как прави пробите? Ако R841 е станало 10ом. не да е изгоряло, а съм имал такива случаи, и е разкачил S85- конектора, може и да си тръгва захранването на лампа. В случая мисля че най важна е информацията от клиента, как е спрял да работи телевизора.
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

По думи на клиента е спрял както е работил.Вертикалното на тия се храни от захранването и както писа колегата захранването не тръгва да работи стабилно докато не се синхронизира от ТХО , но изходните му стойности са му горе долу в норми.По руския метод това ТХО тръгва и на тестера показва ,че уж е здраво.Ако е драйверния траф видимо не се е деформирал и утре ще го мерна с LC метъра ,но това да ми забие захранването ще рече ,че го отпува трайно .Утре сабалян кат разбера кой ни е президента ще ми е по леко да мисля .
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети