| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 16:04 Заглавие: Toshiba със шаси S15A с какъв STR е |
|
|
Тошибата е модел 21T01F.На шасито под ТХОто пише S15A. Лошото е че дойде без естеера в захранването . По схема го дават KA S0680RF.На пластината с която се закрепва към радиатора пък пише DC028A. Купих от магазина S0680RF. Поставих го но не тръгва.Проверени са всички съпротивления и диоди . На първо краче влизат 310в на трето краче имам 10в но на пето където трябва да влезе импулс няма го никакъв като меря с осцилографа. Нямам нищо и на оптрона.Та аз питам дали такъв е естеера или пък е някакъв друг и за това да не тръгва. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем... 
Последната промяна е направена от коцев на Чет Ное 02, 2006 15:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 16:20 Заглавие: |
|
|
откачи диода на 12-те волта. Много често пробива и захранването не иска да тръгне _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 16:30 Заглавие: |
|
|
Диода е здрав и на мерене и на работа защото другаря Коцев му върза за бързо едно турско захранване да видя имам ли проблем и назад но всичко е нормално и телевизора заработи.
Сега като гледам схемата и елементите на шасито откривам разлика.А тя е следната .При мен диода Д804 е ценер и анода му е към трето краче на естеера докато по схема Д804 не е ценер и катода му е към трето краче на естеера.Също при мен има още един ценеров диод от трето краче на естеера към маса но е здрав. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 19:35 Заглавие: |
|
|
По тези данни, тая Toshiba повече на Samsung прилича  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 20:03 Заглавие: |
|
|
Да с такова шаси е на самсунг S15A но си пише на телевизора Тошиба. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 20:10 Заглавие: |
|
|
Колега Коцев,от тези интеграли има доста ментета. _________________ Skype - danco64 |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 20:52 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | ...Сега като гледам схемата и елементите на шасито откривам разлика.А тя е следната .При мен диода Д804 е ценер и анода му е към трето краче на естеера докато по схема Д804 не е ценер и катода му е към трето краче на естеера.Също при мен има още един ценеров диод от трето краче на естеера към маса но е здрав. | Виж дали идва напрежението за първоначално стартиране на STR-a на 3кр. Вероятно шасито е било с друг STR. Потърси схема, която да отговаря на твойто захранване, за да не се получи гръм  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 20:59 Заглавие: |
|
|
Май че нататък клони работата.Интересното е липсваше оригиналния естеер и защо е бил махнат след като всички елементи в захранването са здрави .Отпойвах ги и ги мерих и са здрави.
Колкото до напрежението на трето краче още в началото написах че имам 10в. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 21:03 Заглавие: |
|
|
Другаря Коцев след определено време-10-15мин., ще може да си изтегли пълното сервизно за този телевизор от база данни на НБС.
По тази документация - KA5Q0765 _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 21:12 Заглавие: |
|
|
Е на това му се казва светкавична реакция. Благодаря ти Митко .Аз сега ще търся и подобна схема ако тази не отговаря на моето шаси. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|