| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Hristiqn Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 2:19 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: | | Hristiqn написа: | | Bojilov написа: | Ох ами да почваме тогава,кво да те правим.
Мултицет имаш ли?
Има един прав трансформатор едричък с феритен магнитопровод от него ли идва звука?
Има един мощен транзистор на радиатор където колектора му е вързан на краче на ТХО-премери го дали е здрав.
Пък после ще му мислим. | Звука не мога точно да разбера от къде е ама някъде до него.А транзистора е здрав!!! |
Я между другото сподели как измери дали е здрав  | И я да ми обясните как се мерят транзистори?Аз ги меря така: слагам на база и на емитер и ако е NPN трябва да пуска плюса после на колектор и пак трябва да пуска.После обръщам и трябва да не пуска от никъде.А ако е PNP трябва да пуска минуса и по същия начин.Но има и транзистори N-channel и P-channel ама те са по различни тях не ги знам точно.Ама онзи транзистор където смених на оня LCD монитор ако си спомняте го видях че не е добре.  _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 11:47 Заглавие: |
|
|
| Hristiqn написа: | | Bojilov написа: | Хубаво де-откъде точно идва звука за който говориш и как точно звучи.
Пиши точно какви стойности ти даде като преходи транзистора като го измери.
Като го свалиш на пътечката на която е бил колектора имаш ли напрежение и колко е то?
На вторичните намотки имаш вързани на всяка диоди за вторичните изправители-ще ги видиш.
Премери ги всичките.
Пиши тук има ли всеки от изправителите изходни напрежения и какви са точно те.
Прегледай след всеки от тези изправители да нямаш товар (прекомерно малко съпротивление) или направо късо. | Транзистора го извадих и го загубих някъде и сега ще купя нов да видим кво ще стане но стойностите съм ги записал и са 586 и 763 но непомня коя на коя беше-дали първата е на колектора а второта на емитера или обратно.Сега в понеделник ще видя дали има и ще купя и ще видя какво ще стане.  |
Зададох ти 7 въпроса (задачи да свършиш)-ти отговори на един и то половинчато.Примерно емитер-колектор какво даваше тоя транзистор?
1-Като махна транзистора звука за който говориш изчезна ли?
2-Отговори на всичко което съм ти писал за вторичните изправители на импулсното
3-Има ли на пътечката която е била към колектора на отскубнатия транзистор напражение и колко е то? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 14:45 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Hristiqn написа: | | Bojilov написа: | Хубаво де-откъде точно идва звука за който говориш и как точно звучи.
Пиши точно какви стойности ти даде като преходи транзистора като го измери.
Като го свалиш на пътечката на която е бил колектора имаш ли напрежение и колко е то?
На вторичните намотки имаш вързани на всяка диоди за вторичните изправители-ще ги видиш.
Премери ги всичките.
Пиши тук има ли всеки от изправителите изходни напрежения и какви са точно те.
Прегледай след всеки от тези изправители да нямаш товар (прекомерно малко съпротивление) или направо късо. | Транзистора го извадих и го загубих някъде и сега ще купя нов да видим кво ще стане но стойностите съм ги записал и са 586 и 763 но непомня коя на коя беше-дали първата е на колектора а второта на емитера или обратно.Сега в понеделник ще видя дали има и ще купя и ще видя какво ще стане.  |
Зададох ти 7 въпроса (задачи да свършиш)-ти отговори на един и то половинчато.Примерно емитер-колектор какво даваше тоя транзистор?
1-Като махна транзистора звука за който говориш изчезна ли?
2-Отговори на всичко което съм ти писал за вторичните изправители на импулсното
3-Има ли на пътечката която е била към колектора на отскубнатия транзистор напражение и колко е то? | Като го извадя и го включа втория по големина транзистор 220mf 400V гръмва.Значи виж сега... като е с него(всичко като си на място) като го включа диода отпред първо е червен после релетата се чуват става зелен и почва да писука без да става нищо.Като е без изпушва кондензатора. _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 16:04 Заглавие: |
|
|
| Баф мааму! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 16:24 Заглавие: |
|
|
Темата май се изражда към ”Как да съсъпем чуждия телевизор?” Вече беше казано че TV 100Hz е сложно изделие и НЕ Е учебно пособие. Все пак форумът е за сервизни СПЕЦИАЛИСТИ. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 17:44 Заглавие: |
|
|
Значи темата отдавна премина от
-опит да посъветваме "почти напълно начинаещ"
как да оправи сложен телевизор.
във
едно огромно гадаене и "преливане от пусто в празно".
| Цитат: | | втория по големина транзистор 220mf 400V гръмва. |
Явно за кондензатор говориш-няма описание кой е той къде е свързан-филтраж на напрежението за захранване на редовата ли е,къв се явява в схемата?
Просто описваш-втория по-големина,третия по-сивия по-цвят.Така не става-представи си че доктор почне да предписва хапчета по едрина или цвят-кво ша стане?
Ако все пак не послушаш съветите ни и продължиш с експериментите 99% е вероятно да го скапеш тотално и да свърши в "казаня" или както вика Коцев "в гюма".
Вероятно въпросния кондензатор е филтраж на захранването на редовата.Също така щом се взривява значи изх.напрежения на ИЗ са завишени.Демек имаш повреда в ИЗ.А това определено не е лъжица за твоята уста.Освен това пускането на телевизор със "завишило импулсно"крие рискове да изгориш и още много неща. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 19:16 Заглавие: |
|
|
Ай зарязвай явно няма да стане!!! Един се базика друг се подиграва ай остави.Искам сега поне някой да ми каже за онази проста схема за която казах БЕЗ УСИЛВАТЕЛ И С ЕДНО ЗАХРАНВАНЕ. И после се оттеглям от сайта ДА НЕ ВИ ДОСАЖДАМ!!!  _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 20:35 Заглавие: |
|
|
Тук е ФОРУМ, а не чат. Отговарявето става с <Reply>, а не с цитат.
Тонът ти ако е приемлив за другите хлапетии в чатовете, тук не е . Повечето участници сигурно са на годините на родителите ти. Малко уважение никога не е излишно.
Не знам какво разбираш под "бъзикане и подиграване" но доста хора крайно търпеливо и подробно ти обясняваха откъде върви тока, а ти различаваш елементите само по големина и цвят. Редно е да почнеш с някои по прости неща, например като тези които се дискутират из <Обща Електроника>. Онова | Цитат: | | за онази проста схема за която казах БЕЗ УСИЛВАТЕЛ И С ЕДНО ЗАХРАНВАНЕ | е за обсъждане в отделна тема, а не в тази. Никой не е длъжен да помни къде какво си писал и какво вти е в главата и затова за всеки въпрос (изделие, ремонт) има отделна тема. Има правила, прочети ги. Никой не ти е длъжен с нищо и би трябвало да се замени например с "моля" Също така ти направих и забележка за заглавията на темите ти, които не са по правилата, но ти така и не благоволи да ги редактираш. Нали се сещаш че аз имам и друга работа, освен да седя и редактирам писаниците на десетина като теб. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 23:58 Заглавие: |
|
|
Простете ,че се намесвам но какво е "АБЛ"  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 8:47 Заглавие: |
|
|
На български незнам какво но на руски език е следното:
АВТОМАТИЧЕСКОЕ ОГРАНИЧЕНИЕ ТОКА ЛУЧЕЙ.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|