Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Тунер-усилвател JVC RX-707VTN

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 18:57    Заглавие: Тунер-усилвател JVC RX-707VTN Отговорете с цитат

Здравейте!
Този усилвател беше с изгоряло крайно стъпало на левия канал, като бяха изгорели около 20 детайла. Подмених ги, като сравнявах елементите със десния канал. Обаче след това стъпалото работеше с изкривявания и не може да вдигне мощност. Във всяко крайно стъпало има по един чип с означение VC5022-2. Размених тези чипове в двете стъпала и сега изкривяванията са в десния канал, а левия работи нормално, т. е. причината е в този чип. За съжаление за този чип не намирам никаква информация, нито datasheet, нито имам представа дали ще го намеря някъде по магазините. Чипът е едноредов с 9 крачета, като 3, 4, 7 и 8 краче не се свързват. Не откривам и захранващо напрежение на някое краче, затова мисля, че може да е някаква матрица.
Затова моля ако някой има схема на този усилвател или инфо за този чип, или знае къде мога да го намеря, да ми помогне. Благодаря!
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Погледни [url=http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/eshop3/phps/searchmachine.php&get_vars=top*VC%205022&get_keys=comefrom*searchtext]тук[/url] и ще видиш кой и за колко я предлага.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 22:11    Заглавие: Отговорете с цитат

RC, брагодаря за инфото!
Аз я търся с Гугъла, а тя била под носа ми! Embarassed
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети