Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с БТВ снежинки

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
оскар
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 19:00    Заглавие: Проблем с БТВ снежинки Отговорете с цитат

Имам отвратителен проблем. Тунер-а ми е за лаптоп и проблема ми се състои с това, чеединствено БТВ ми е с отвратително гадно изображение на много снежинки. Когато хвана буксата в юмрук се оправя и става перфектна картината а пак се развалят други канали. Някой да има идея защо става така. ?
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би има някакви резонансни явления честотата на които изменяш като хванеш буксата с ръка , пробвай да навиеш алуминиево фолио около кабела , смени буксата и т.н.
П.П. Пробвай да сложиш малък кондензатор последователно или паралелно на "жилото" на коаксиалния кабел, за да се измени резонансната честота (ако проблема е от резонанс).

Последната промяна е направена от andrey1988 на Пон Ное 06, 2006 0:44; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
oskar
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 19:18    Заглавие: probvah Отговорете с цитат

Пробвах всичко с фолио нищо не става, буксата вече я сменям за 3-ти път с различна. И всеки път картината е различна. Принципно има ли значение екрана на кабела как ще се захване за буксата относно тънкото фолио в коаксиала?
Върнете се в началото
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 20:01    Заглавие: Re: probvah Отговорете с цитат

oskar написа:
Пробвах всичко с фолио нищо не става, буксата вече я сменям за 3-ти път с различна. И всеки път картината е различна. Принципно има ли значение екрана на кабела как ще се захване за буксата относно тънкото фолио в коаксиала?
ssss
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
oskar
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 20:11    Заглавие: oskar Отговорете с цитат

Нещо не ти харесва какво съм написал ли?
Малко повече инфо за това ссс ?!
Върнете се в началото
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 21:13    Заглавие: Re: probvah Отговорете с цитат

oskar написа:
Пробвах всичко с фолио нищо не става, буксата вече я сменям за 3-ти път с различна. И всеки път картината е различна.

Това е нормално. БТВ излъчват "различни картини".
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Надявам си не очакваш с ТВ-тунер към компютъра да хванеш идеална картина все едно е телевизор.
Тунера е почти в 90% въпрос на компромис със качеството на изображението.В останалите 10% скачаш до небето и черпиш шото си голям късметлия.
Принципно-
Виж отвори самият тунер (тунера на тунера,че то се получи малко каламбур) и му погледни спойката на антенната букса.Само че внимателно щото ако нямаш опит с работа с поялник-там има смд-елементи и доста нежен и финен монтаж и може да скапеш-нещо.
Втория вариант е по-вероятно да е-смущение-а като навиеш сатниол-замасяваш ли го?
oskar
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 21:02    Заглавие: asd Отговорете с цитат

С това за картината не съм много съгласен, т.к. на друга кабелна в Стара загора като си свържа тунера имам перфектна картина..н.з. Интересно ми беше защо само на тази честота има такива смущения,а на другите всичко е тип топ. Като включа антенен сигнал БТВ и супер. Това с отвярянето нестава ,т.к говорим все пак за лаптопс-ки тв тунер PCMCIA, ганранционен. Ако имате други идеи с радост ще ги изслушам.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети