Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TDA8174AW
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamen ianchev
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 12:32    Заглавие: TDA8174AW Отговорете с цитат

Здравейте колеги,имам едно питане за ИС TDA8174AW краина по вертикали на шаси 12.7 .Не мога да разпъна картината от гори на екрана,два пъти сменявам интеграла проверил съм всички елементи около нея и съм пробвал за рего лиране по вертикали в сервизен режим и ефекта е същия подгав от горе на екрана.Ако някои може да помогне му благодаря предварително.
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 12:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Как са осцилограмите на 11пин.
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

имах същия проблем с едно такова шаси много рядко се случва но гори STV224X .откачи 4-и крак на вертикала сложи един тример 470к към маса и виж дали отива до горе картината ако отива е прецакано stv-то виж на 42-крак в какви граници се мени напрежението като бараш в сервизно вертикалния размер.
няма да питам предварително смени ли всички електролити в вертикала:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако нищо друго не помага в горния край можеш да го разпънеш ако намалиш нискоомния резистор последователно на отклонителната система.
plamen ianchev
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 12:12    Заглавие: TDA8174AW Отговорете с цитат

Колеги на 4 краче на TDA8174 като поставя тример 470килома се регурира развивката но ако я настроя да е добре от долу в горния краи е свита около четири пръста.Като регулирам отгоре да е нормално ,долният е много разпънат.На 42краче на видео процесора напреженията при регулиране варират от 1.59волта до 6.46волта.Според мен картината неможе да се позеционира,чакам за съвет.
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 12:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени без да мериш T502 SMD. Аз съм записал такова нещо за АК30, но гледам че в това шаси Т502 може да създава тоя проблем. И след това ще ти дава регулиране от сервизен режим.
ПЛАМЕН ЯНЧЕВ
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр БЯЛА СЛАТИНА

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 12:42    Заглавие: TDA8174AW Отговорете с цитат

Смених от друго шаси 12.7 Т502SDM и смених Т501SDM через които се регулира линеиността то няма ефект ,дефекта остава същият.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hmh
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Захранването на IC нормално ли е?
Провери Д560, С564 - С504, С503
Обикновенно проблеми с електролитните кондензатори са причина за това. Най лесно ги откривам като наслагвам от към страната на пистите кондензатор с не много голяма стойност и наблюдавам промените на екрана. Тези със стойност 1 микрофарад са най проблемни
Успех Very Happy
ПЛАМЕН ЯНЧЕВ
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр БЯЛА СЛАТИНА

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:42    Заглавие: TDA8174AW Отговорете с цитат

Всички електролити първо ги шунтитах и след това за по сигорно замених .Диодите захранващи интеграла са заменени .на D560 има 14волта а на D553 e 27волта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Чак сега се загледах, че регулиране на линейност е директно от 50пин на процесора. А ако има там проблем?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети