Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Да живее през вековете 7 ноември...
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 13:55    Заглавие: Да живее през вековете 7 ноември... Отговорете с цитат

Very Happy Хей ! Днеска е 7 ноември. Как го празнувахме само преди някакви си 16-17 години. Музика песни и танци сборовете започваха по селата . А сега мат и маскара .Всеки се е наежил срещу всекиго .Дали е така или само аз го виждам тъй. Sad

Последната промяна е направена от коцев на Сря Ное 08, 2006 8:39; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 15:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсолютно прав си . Very Happy Много малко човечност остана.Дано тук успеем да я съхраним. Sad Като гледам старите филми по сателитния канал и си мисля колко по-спокойно са живели хората Sad
Gogo55
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 15:31    Заглавие: Отговорете с цитат

аз ще си го изпразнувам,за днеска приключих работа още в 15 часа и след малко сядам на масата.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Човечност и днес има стига чоевек да знае къде и как да я потърси,а точно край Ловеч,беше май един от "онези лагери"дето хич не се връзват с думата човечност.За политика от мен повече нито дума.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 16:12    Заглавие: Отговорете с цитат

А ето и нещоотмен подходяща за празника и професията ни.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Дима очен харошая картичка ! Спасибо. Laughing
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 22:34    Заглавие: Отговорете с цитат

dima написа:
А ето и нещоотмен подходяща за празника и професията ни.
Голяма мания и на мен ми хареса много актуално Laughing
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 08, 2006 12:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Иване без да говорим за политика аз пък не виждам,ама никаква причина да се празнува точно тоя ден.
На този ден се чества годишнита от Октомврийската Революция или от Октомврийския въоръжен преврат-както искаш го наречи.Става дума за Русия.
Първо-това не е български празник.Въобще събитието няма нищо общо с Бългаската история.
Второ-не мисля че ден във който е започнало едно огромно разединяване на народа на Русия е повод за честване.Айде да честваме дните които събират нацията,а не дните които я раединяват.
След Октомврийската Революция Русия изпада във пълен крах-
-Народа се разделя на белогвардийци и комунисти
-Започва огромна гражданска война която продължава 4 години и след края и Русия е буквално напълно разрушена и милиони руснаци измират във тая война,още толкова от глад и болести през войната.
-1500000 белогвардейци емигрират и още много хора,които имат различни от комунистите убеждения.
-Огромна част от територията на Русия е загубена заради революцията при подписването на Брест-Литовския мирен договор.
Все едно да празнуваме 9 септември-ден който разедини нацията-едните на власт,а тия които не им харесваха политическите виждания-на прасетата в Пордим и Белене,а честните предприемачи-в затвор.
Който се чувства социалист-да празнува-има достатъчно дни които могат да се празнуват и не са натоварени със такова отрицателно историческо бреме-
1май,или примерно деня на убийството на ЖанЖорес-да не забравяме че тоя деец на международното соц-движение се е опитал да спре избухването на Първата Световна и ако не е бил убит е било много вероятно а успее.
Ама точно тоя ден-не Exclamation
А че е добре да седнем на една бутилка домашна ловешка-тва съм съгласен,ама то за тва не се иска повод от международно значение. Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 08, 2006 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм неутрален относно тия събия но ако не беше Съветския съюз нямаше кой да спре Хитлер да завладее света. А колкото че се разделили на белогвардейци и червени то това го имаше и в прослувутата Америка. Кой уби Мартин Лутър Кинг преди 35 години и нямаше ли и там Ку Клукс Клан които деляха нацията на две бели и черни. Така че има хубави неща и при едните и при другите .
А колкото до 7 ноември защо сме го празнували ами то тогава си бяха два почивни дни 7 и 8. както 9 и 10 септември както 1 и 2 май както 3 и 8 март . Въобще беше дал господ празници . Имам страхотен албум със снимки ами нямам време да ги кача за да видиш какви празници бяха тогава във сервиза как събирахме само по 2 лв и стане гъола. Laughing
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Сря Ное 08, 2006 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

По добре спрете, преди да сте започнали. Idea
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети